«Χτύπησε» τα αμπέλια ο περονόσπορος

1:04 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019
01:05 μ.μ. - Πέμ, 30/04/2019
Image: «Χτύπησε» τα αμπέλια ο περονόσπορος

Αύξηση των συμπτωμάτων περονόσπορου στα αμπέλια στα Χανιά

Αύξηση συμπτωμάτων περονόσπορου στα αμπέλια παρατηρείται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η αυξημένη υγρασία και οι πολύ μικρής διάρκειας βροχοπτώσεις που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας έχουν ως συνέπεια την αύξηση συμπτωμάτων περονόσπορου στα αμπέλια. Τα συμπτώματα είναι περισσότερο έντονα στις πρώιμες και λιγότερο προς τις μεσοπρώιμες περιοχές».
 
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι παραγωγοί καλούνται να παρακολουθούν τα δελτία γεωργικών προειδοποιήσεων που εκδίδονται από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου και καθώς το μικροκλίμα της κάθε περιοχής διαφέρει, να παρακολουθούν συνεχώς τα αμπέλια τους για την εμφάνιση συμπτωμάτων της ασθένειας και να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες των δελτίων και των ειδικών επιστημόνων, γεωπόνων ή τεχνολόγων γεωπόνων».
 
Στους παραγωγούς υπενθυμίζεται ότι - σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία - είναι υποχρεωμένοι χρησιμοποιούν εγκεκριμένα σκευάσματα, να ακολουθούν τις οδηγίες της ετικέτας του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ