Χρυσή: Απαράδεκτες εικόνες με σκουπίδια για μια ακόμη χρονιά

8:33 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Πέμ, 23/33/2020
Image: Χρυσή: Απαράδεκτες εικόνες με σκουπίδια για μια ακόμη χρονιά

Αυτή είναι η κατάσταση στη νησί - Φωτογραφίες από φίλο αναγνώστη

Εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στη νήσο Χρυσή μας έστειλε φίλος αναγνώστης του hxonews.gr . Δυστυχώς για μια ακόμα φορά φαίνεται πως τα σκουπίδια είναι αντικείμενο σχολιασμού. Όπως δείχνουν οι εικόνες με τα πεταμένα σκουπίδια η κατάσταση χρήζει άμεσης παρέμβασης. Οι κάδοι είναι αρκετοί; Ποιος τους αδειάζει και γενικότερα γίνεται καθαρισμός στο νησί που έχει ήδη αρχίσει εδώ και μέρες να δέχεται επισκέπτες; Και εάν ναι κάθε πότε;

hxonews

Θυμίζουμε ότι η κατάσταση στο νησί φέτος είναι διαφορετική αφού σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού σχετικά με τον « καθορισμό αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και ιστορικών τόπων ανά την επικράτεια που εξαιρούνται της παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουσμένους ή την αναψυχή του κοινού» στις Παραλίες «Πελεγκρίνα» και «Βουγιού Μάτι» στη Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) δεν προβλέπονται οι παραπάνω δραστηριότητες και έτσι δεν λειτουργούν καντίνες και δεν έχουν τοποθετηθεί ομπρελοκαθίσματα.

hxonews

Έτσι οι επισκέπτες εξυπηρετούνται με νερό κάποιο σνακ από τα ξενοδοχεία τους, τα μπαρ των πλοίων ή από κάποιο κατάστημα της Ιεράπετρας.