Χρυσή: Ξεκάθαρες οι θέσεις της παράταξης Πανταζή για το νησί

3:12 μ.μ. - Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022
03:02 μ.μ. - Τρί, 15/12/2022
Image: Χρυσή: Ξεκάθαρες οι θέσεις της παράταξης Πανταζή για το νησί

Αειφόρος η ανάπτυξη του τουρισμού στην Νήσο Χρυσή

Η νήσος Χρυσή αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Καλημέρα Λασίθι» με καλεσμένο τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρη Πανταζή. Όπως είπε, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη νήσο Χρυσή δεν τιμά κανέναν και μπορεί κάποια ζητήματα να άπτονται της ευθύνης διαφόρων υπηρεσιών, υπάρχουν όμως δράσεις που προβλέπονται στο ΦΕΚ και είναι στην ευθύνη του δήμου, της δημοτικής αρχής και δεν έχει γίνει κάτι επ αυτών. Όπως για παράδειγμα η κατασκευή νέας προβλήτας για την οποία θα έπρεπε να αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις και εγκρίσεις για να γίνει το έργο. Είναι δικαιολογία να επικαλείσαι τις υπηρεσίες ότι φταίνε ή ότι δεν άφησαν να γίνουν κάποιες δράσεις. Υπάρχει μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή Αναστασάκη για την κατασκευή προβλήτας η οποία δεν αξιοποιήθηκε, είπε ο κ. Πανταζής.

hxonews

Πρόσθεσε οτι θα μπορούσαν να είχαν δρομολογηθεί ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν ταμπέλες σήμανσης, απαγόρευσης, ενημέρωσης κλπ. οι οποίες θα απομακρύνονταν τον χειμώνα για να μην καταστρέφονται. Ακόμη να καθοριστούν ζώνες προσβασιμότητας και μη. Να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα να διεκδικηθούν χρηματοδοτικά προγράμματα που ήταν σε εξέλιξη προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο νησί, αλλά ούτε αυτό έγινε, σημείωσε.

hxonews

Είπε στη συνέχεια ότι το έργο της δημοτικής αρχής για το διαμάντι της μεσογείου είναι ελλιπέστατο αναλαμβάνοντας μάλιστα ο ίδιος το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί γιατί διατέλεσε για 2,5 χρόνια ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και μέλος της δημοτικής παράταξης Καλαντζάκη. Τότε είχε αναλάβει σε μια τραγική κατάσταση το νησί ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα της καθαριότητας. Έγινε προσπάθεια για να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης , ωστόσο αν και μπήκαν στέρεες βάσεις δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη από τον Δήμαρχο. Στο σήμερα τώρα, πρόσθεσε, η δημοτική αρχή τα βάζει με τις υπηρεσίες και περνά προπαγανδιστικά το μήνυμα ότι το νησί θα κλείσει. Το ΦΕΚ αναφέρει ότι το νησί ανοίγει την 1η Μαΐου και κλείνει στο τέλος του Οκτώβρη. Ο επιχειρηματίας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Θ. Χηνόπουλος έχει εκφράσει την άποψη για παράταση και σε αυτό συμφωνούμε. Από εκεί και πέρα όμως είμαστε στον Φλεβάρη και ακόμη δεν έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η μελέτη καθαρισμού της νήσου Χρυσής. Μάλιστα ο εργολάβος που είχε αναλάβει πέρυσι, πήρε παράταση μέχρι τον Μάρτιο για να τα απομακρύνει που σημαίνει ότι σκουπίδια από πέρυσι, είναι στο νησί. Μέσα σε όλα αυτά δεν είδαμε τη δημοτική αρχή να αντιδρά όταν το αρμόδια υπουργεία απαγόρευσαν τη χρήση ομπερελοκαθισμάτων και τη λειτουργία καντινών για τρία χρόνια. Με συνέπεια αφενός μεν ήδη δυο χρόνια τώρα, να χάνεται ένα σημαντικό εισόδημα κάθε χρόνο για τον δήμο ύψους περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Αφετέρου δε, βλέπουμε επισκέπτες να τοποθετούν όπου να ΄ναι τις ομπρέλες τους, τις οποίες μάλιστα ενοικιάζουν από πλοίο συγκεκριμένου πλοιοκτήτη. Αυτά τα έσοδα λοιπόν τα χάνει από το ταμείο του ο δήμος και πηγαίνουν στο ταμείο κάποιου άλλου, υποστήριξε ο κ. Πανταζής.

hxonews

Κάνοντας αναφορά στο σημείο στον κ. Χηνόπουλο ο οποίος δημόσια έχει δηλώσει οτι προτίθεται να κάνει μήνυση στον κ. Πανταζή θεωρώντας οτι με δηλώσεις του ο κ. Πανταζής έθιξε τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Με τον κ. Πανταζή να θέτει στο σημείο ένα ακόμη θέμα όσον αφορά τον κ. Χηνόπουλο αναφορικά με το εαν έχει δικαίωμα να ψηφίζει στο δημοτικό συμβούλιο όταν συζητείται το θέμα της Χρυσής μιας και ως επιχειρηματίας έχει συμφέροντα στη Χρυσή ως πλοιοκτήτης. Μάλιστα ως παράταξη έχουν υποβάλλει αίτημα νομιμότητας και αναμένουν από τις υπηρεσίες του δήμου να απαντήσουν και θα σεβαστούν την όποια απάντηση δοθεί, διευκρίνισε.

hxonews

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα είπε ο κ. Πανταζής, όπως η παρουσία γιατρού στο νησί. Επίσης η φύλαξη η οποία και αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η φύλαξη όμως θέλει υποδομές, θέλει προσλήψεις. Τι έκανε η δημοτική αρχή ώστε να υπάρχουν έτοιμες υποδομές προκειμένου να διεκδικήσουμε προσλήψεις και εαν δεν γίνουν τότε ναι να τα βάλουμε με τις υπηρεσίες, αφού κάνουμε όμως από πλευράς μας ως δήμος αυτό που πρέπει, όπως είπε.

hxonews

Κλείνοντας τόνισε ότι θα πρέπει να προωθηθεί η επίσκεψη Χρυσή σε συνδυασμό με την επίσκεψη στην Ιεράπετρα δίνοντας τη δυνατότητα και τον χρόνο στους επισκέπτες ώστε να επισκεφθούν την πόλη, τις αρχαιότητες, τα μνημεία και με αφορμή τα παραπάνω να δούμε συνολικά τον τουρισμό στην Ιεράπετρα.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews