Χριστούγεννα 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας - Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους

3:23 μ.μ. - Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016
03:08 μ.μ. - Παρ, 12/23/2016
Image: Χριστούγεννα 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας - Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τη χριστουγεννιάτικη συναυλία με το συγκρότημα των VEGAS

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο ψυχαγωγικά δρώμενα και δημιουργικές δραστηριότητες, ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προσκαλούν και φέτος μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.
Μουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα παραμύθια, γιορτινές κατασκευές και χειροτεχνίες, ξυλοπόδαροι, ψυχαγωγικά παιχνίδια και πολλές ακόμα εκπλήξεις συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α με την ενεργό συμμετοχή δομών τους αλλά και σχολείων, συλλόγων και φορέων της Ιεράπετρας.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας στην κεντρική πλατεία της πόλης και τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με το συγκρότημα των VEGAS.
 
Από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας θα πραγματοποιούνται ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με άλλες δομές του Δήμου και συλλόγους της πόλης θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους στο χωριό των Χριστουγέννων, ένα χωριό που επιφυλάσσει πολλές όμορφες εορταστικές στιγμές γεμάτες δημιουργία, μουσική, ελπίδα και χαρά.
 
Το Μουσικοκινητικό ΚΔΑΠ του Δήμου Ιεράπετρας, το ΚΔΑΠ Εικαστικών, το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, το ΚΔΑΠ της Νέας Ανατολής, αλλά και το ΚΔΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού θα υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους καθημερινά από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 5:30 – 7:30 το απόγευμα στο χωριό των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας για εορταστικές δημιουργίες και πολλές πολλές ακόμα εκπλήξεις, ενώ καθημερινά 11:00 – 2:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται εκθέσεις με κατασκευές απ΄ τα παιδιά.
 
«Δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικες Κάρτες & Φτιάχνουμε Γλυκά», «Δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια & Σκουφιά», Γνωρίζουμε τον Μαγικό Κόσμο του Σκακιού & Ταξιδεύουμε με Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια» είναι μερικές από τις θεματικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ιεράπετρας παράλληλα με τα ποικίλα διασκεδαστικά και μουσικά δρώμενα στο χωριό των Χριστουγέννων.
 
Παράλληλα ψυχαγωγικά παιχνίδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς από το θέατρο ΟΜΜΑ, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Χορωδία και την ορχήστρα του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, μουσικές παραστάσεις από τη Χορωδία Νέων και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας, δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη, τον Ρούντολφ και τον Χιονούλη από τα «Παιδιά της Γης», μαγικά κόλπα και ταχυδακτυλουργικά, σκάκι και άλλα παιχνίδια, χορευτικά δρώμενα, δραστηριότητες από τον Ιππικό Όμιλο, Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το παζάρι της Αγάπης αλλά και κεράσματα, κληρώσεις δώρων και γιορτινές δραστηριότητες από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας θα πλαισιώνουν επίσης την πλατεία και το χωριό των Χριστουγέννων υποσχόμενα σε μικρούς και μεγάλους στιγμές διασκέδασης, δημιουργίας και χαράς.
 
Όπως δήλωσε με αφορμή και την έγκριση του προγράμματος από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας η Πρόεδρος, κα. Χρυσά Χατζημαρκακη «Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α θα υποστηρίξουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου, προσφέροντας γιορτινές στιγμές δημιουργίας, διασκέδασης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.
 
Με την ενεργό συμμετοχή όλων των δομών της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, όπως των ΚΔΑΠ, της Μουσικής Σχολής, του ΚΑΠΗ, του Εικαστικού Εργαστηρίου και άλλων και με την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας για την οργάνωση και το στήσιμο η φετινή Πλατεία των Χριστουγέννων και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό υπόσχονται πολλές δραστηριότητες και θεάματα, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.
 
Πρόθεση τόσο εμάς όσο και των συλλόγων που συμμετέχουν ενεργά και υποστηρίζουν το εορταστικό πρόγραμμα είναι να δημιουργήσουμε κλίμα αισιοδοξίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαύσει την Ιεράπετρα των Χριστουγέννων, μένοντας στην πόλη του, αξιοποιώντας και απολαμβάνοντας τις δυνατότητές της, δήλωσε η κα. Χατζημαρκάκη, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ».
 
Όπως ανέφερε, το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε μέχρι και τότε σύλλογοι, φορείς, σχολεία και όσοι άλλοι επιθυμούν να συμμετέχουν με δραστηριότητες μπορούν να το δηλώσουν επικοινωνώντας με την γραμματεία της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία και το χωριό των Χριστουγέννων, εκδηλώσεις και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν και στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, ενώ η Χορωδία Νέων του Δήμου Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση της κας. Τζένης Φραγκούλη και τη συμμετοχή της κας. Δέσποινας Παντελή θα συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις του ιδρύματος "Παιδόπολη" στην Νεάπολη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στέλνοντας μέσα από την μουσική και το τραγούδι, μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα κυκλοφορήσει και σχετικό έντυπο ανέφερε η κα. Χατζημαρκάκη καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στα διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα στην Ιεράπετρα.