Χριστοφακάκης: Είναι ώρα για ειλικρινή διάλογο για την υγεία μεταξύ των Δήμων

1:04 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023
01:12 μ.μ. - Παρ, 08/04/2023
Image: Χριστοφακάκης: Είναι ώρα για ειλικρινή διάλογο για την υγεία μεταξύ των Δήμων

Ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλά στον Ηχώ 99,8

Μια ενδιαφέρουσα έγγραφη τοποθέτηση αναφορικά με θέματα γύρω από την υγεία και τη λειτουργία των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου έκανε πρόσφατα ο κ. Νίκος Χριστοφακάκης πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, πρώην πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Λασιθίου, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Σήμερα μίλησε στον Ηχώ 99,8 με ιστορική αναφορά στο πως ξεκίνησε να χτίζεται το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας τονίζοντας ότι από μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να εξυπηρετεί υπαρκτές ανάγκες, είναι ένας οργανισμός που εξασφαλίζει ζωές. το να ερίζουμε οι πόλεις, το να ερίζουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, το να συγκρούονται οι Δήμαρχοι διευκολύνει το κεντρικό κράτος, την ελάχιστη "πίτα" να την μοιράζει έτσι ή αλλιώς ώστε να προκαλεί σύγκρουση. Ο σκοπός είναι να αυξηθεί η "πίτα".

Εμείς δεν υποδεικνύουμε σε άλλα νοσοκομεία του Νομού τι θα κάνουν. Αλλά δεν δεχόμαστε να μας υποδεικνύουν και οι άλλοι. Δεν νομιμοποιούνται άλλοι, να υποδεικνύουν τι θα συμβεί στον τόπο μας.   Είναι ώρα των τολμηρών και ειλικρινών αποφάσεων.  Κάθε  Δήμαρχος ωφείλει να υπερασπίζεται τα δίκαια του τόπου του.  Αλλά θα πρέπει να συνεννοείται και  με τους  συναδέλφους του, διότι μέσω αυτής της συνεννοήσεως μπορεί να προκύψουν θετικότερα αποτελέσματα. Να  πάμε από κοινού και μην μας στερούν αυτά που δικαιούμαστε. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές και στους Βουλευτές και στην Περιφέρεια Κρήτης που οφείλει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο.  Είναι ανάγκη  ένας συντονισμός σε επίπεδο νομού, τόνισε μεταξύ άλλων.