Χουστουλάκη: Χωρίς κρέας χριστουγεννιάτικα οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ στην Κρήτη

10:08 π.μ. - Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Δευ, 11/08/2023
Image: Χουστουλάκη: Χωρίς κρέας χριστουγεννιάτικα οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ στην Κρήτη

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα

Να βρεθεί άμεσα λύση, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του ΤΕΒΑ, για να δοθεί, πριν τις γιορτές, το κρέας που δικαιούνται τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που αναγκάζονται να προσφεύγουν στα τρόφιμα του ΤΕΒΑ επισημαίνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωση Κρήτης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  εκ μέρους της οποίας τοποθετήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 η περιφερειακή σύμβουλος κ. Γενοβέφα Χουστουλάκη.

«Οι οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Κρήτη και παίρνουν τρόφιμα μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ δε θα πάρουν το κρέας που δικαιούνται, επειδή οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας , είδη κρεοπωλείου, του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης μπλοκαρίστηκαν με τους ανταγωνισμούς μεταξύ των εταιρειών – προμηθευτών και το πρόγραμμα έληξε. Αναδεικνύεται, ξανά, ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που διαχρονικά εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις, εξυπηρετεί τους προμηθευτές, τους ανταγωνισμούς μεταξύ των εταιρειών, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διαδικασία έγκαιρης προμήθειας των απαραίτητων τροφίμων ή ακόμη και να ακυρώνεται όπως συνέβη, εν προκειμένω, με το κρέας. Οι λαϊκές οικογένειες, που στενάζουν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, πολιτική την οποία υποστηρίζει και η Περιφέρεια Κρήτης, στερούνται και τα ελάχιστα προϊόντα του ΤΕΒΑ, ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που, βέβαια, δεν μπορούν καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις οξυμένες ανάγκες του λαού, την ίδια ώρα που με την αύξηση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, την έκρηξη των τιμών στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης αυξάνονται οι δυσκολίες για τον λαό μας».

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε : Την άμεση γενναία επιχορήγηση για το πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που αποτελεί κοινωνική δράση των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης και την κάλυψη όλων των εξόδων για την αγορά του κρέατος που στερήθηκαν οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ. Την ένταξη όλων των δικαιούχων του ΤΕΒΑ στην παραπάνω δράση «Κοινωνικό Παντοπωλείο» των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ. Να γίνει άμεσα τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, αναφέρεται μεταξύ άλλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση.