Χουλιάρας: 114 μετασεισμοί στην θαλάσσια περιοχή της Σητείας

10:39 π.μ. - Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Παρ, 16/39/2020
Image: Χουλιάρας: 114 μετασεισμοί στην θαλάσσια περιοχή της Σητείας

Οι χάρτες που δημοσίευσε για την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, όπου την περασμένη Δευτέρα οι σεισμογράφοι είχαν καταγράψει δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,1 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, «η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση με 114 μικρότερες σεισμικές δονήσεις να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Η στατική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 3:30 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ο εγκέλαδος «χτύπησε» με 5,1 Ρίχτερ ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε νέο ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ. Τότε ο κ. Χουλιάρας είχε επισημάνει ότι: «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου». Παράλληλα είχε αναφέρε «πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να πάμε σε κάτι μεγαλύτερο είναι ελάχιστες οι πιθανότητες».

Η ανάρτηση του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, με τους σχετικούς χάρτες

Σε ύφεση βρίσκεται η σεισμική δραστηριότητα μετά από τις ισχυρές δονήσεις μεγέθους 5,1 + 5,2 Ρίχτερ που έγιναν την...

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

neakriti.gr