Xωρίς debate των υποψήφιων Δημάρχων οι ακροατές του Ηχώ 99,8

2:07 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019
02:05 μ.μ. - Πέμ, 30/07/2019
Image: Xωρίς debate των υποψήφιων Δημάρχων οι ακροατές του Ηχώ 99,8

Μια πρόσκληση που δεν έγινε αποδεκτή

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ρ/Σ/ Ηχώ 99,8 για έγκυρη ενημέρωση των ακροατών, έγιναν  επαφές με τους υποψήφιους Δημάρχους Ιεράπετρας  κ.κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και Αντώνη Πετρά που πέρασαν στον 2ο γύρο των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουνίου προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση (Debate) την Παρασκευή  ώστε  να εκθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Ωστόσο ένας εκ των δυο και πιο συγκεκριμένα ο κ. Πετράς δεν αποδέχθηκε το κάλεσμα επικαλούμενος τη διεξαγωγή Debate σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Αντιπροτείναμε λοιπόν στον κ. Πετρά  μια άλλη μέρα όμως και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική. Αντιθέτως ο κ. Καλαντζάκης δέχτηκε την πρόταση εξ αρχής και το επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη 30 Μαϊου στον αέρα της εκπομπής ΄΄Καλημέρα Λασίθι΄΄ ότι θα είναι παρών για συνέντευξη όποτε του προταθεί. 
 
Θεωρούμε μη δεοντολογικό, επιλεκτικά να γίνεται αποδεκτό το αίτημα από κάποια μέσα και άλλα να αποκλείονται. Θεωρούμε μη δεοντολογικό να γίνεται δεκτό το ίδιο αίτημα από κρητικό τηλεοπτικό μέσο  και να αποκλείεται  μέσο ενημέρωσης του δήμου, τον οποίο και διεκδικεί. Ο Ηχώ 99,8 εδώ και τέσσερα χρόνια αναδεικνύει το έργο της δημοτικής αρχής   μέλη της οποίας υπήρξαν και οι δυο υποψήφιοι. Καθημερινά είμαστε  κοντά στους ανθρώπους που ασχολούνται  με τα κοινά ως αιρετοί, αναδεικνύοντας το έργο τους. Ξαφνικά λοιπόν, την τελευταία στιγμή η στάση του συγκεκριμένου υποψήφιου απέναντι στον σταθμό και τους ακροατές του είναι, ο αποκλεισμός.
 
Και μερικά σημαντικά για εμάς ερωτήματα  είναι τελικά τα εξής: Αποκλείεται ένα μέσο ενημέρωσης γιατί δεν αρέσει για παράδειγμα στον συνεντευξιαζόμενο η δημοσιογράφος και οι ερωτήσεις της; Υπάρχουν άραγε δύσκολες ερωτήσεις; Ή δύσκολες απαντήσεις;  
 
Για εμάς πάντως σημαντικό είναι η ενημέρωση των ακροατών και για αυτό εργαζόμαστε καθημερινά. Αποκλείοντας τον Ηχώ 99,8 αποκλείονται οι ακροατές μας!!!!