Χειροποίητες λαμπάδες με περιβαλλοντικά μηνύματα από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

11:03 π.μ. - Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Παρ, 31/03/2023
Image: Χειροποίητες λαμπάδες με περιβαλλοντικά μηνύματα από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Αύριο Σάββατο τα παιδιά μας περιμένουν από τις 10.00 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο για να αγοράζουμε τη λαμπάδα μας

Το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, για το σχολικό έτος 2022-2023, δημιούργησαν τη διασχολική περιβαλλοντική ομάδα Π.Ο.Μ.Ι. Ο σκοπός της δημιουργίας της είναι η διαμόρφωση και αξιοποίηση των σχολικών αυλών και των δύο γυμνασίων. Φυσικά, υπάρχουν και επιμέρους στόχοι εξίσου σημαντικοί, όπως το να αποκτήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο περιβάλλον αναπτύσσοντας περιβαλλοντική συνείδηση, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις.

Η Π.Ο.Μ.Ι έχει πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις είτε στην αυλή του 1ου είτε στην αυλή του 2ου Γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν δε δρουν και σκέφτονται περιβαλλοντικά μόνο τις ώρες του προγράμματος, αλλά αφιερώνουν από τον ελεύθερο χρόνο τους, το διάλειμμα, το κενό τους, το σχόλασμά τους, τη βόλτα τους, στην πραγματοποίηση μιας δράσης που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι/ες προτείνουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε: καθαρισμός αυλής από σκουπίδια και ξερά φύλλα, καθαρισμός παρτεριών, κατασκευή κάδου ανακύκλωσης, βάψιμο και διακόσμηση σχολικών αιθουσών ή/και τοίχων, τακτοποίηση/ταξινόμηση βιβλιοθηκών, δημιουργία περιβαλλοντικών βίντεο και αφισών, επίσκεψη στο ΚΠΕ Βάμου & στο ΚΠΕ Χρυσοπηγής (στα Χανιά) για ενίσχυση των γνώσεων και ανταλλαγή απόψεων.

Για την ενίσχυση του ταμείου Περιβαλλοντικής Ομάδας οι μαθητές αποφάσισαν να δημιουργήσουν λαμπάδες στο χώρο των σχολείων τους. Το Σάββατο 1 Απριλίου, οι μαθητές – μέλη της ΠΟΜΙ θα δημιουργούν μοναδικές λαμπάδες στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας (πλησίον Τιμίου Σταυρού). Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τους μαθητές και την προσπάθειά τους μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Κάθε λαμπάδα στοιχίζει 5 ευρώ.

Οι καθηγήτριες που συντονίζουν την ομάδα

Κοντού Μαρία (1ο Γυμνάσιο)

Καβαλάκη Μαίρη (2ο Γυμνάσιο)

Βογιατζή Μαρία – Ελένη (2ο Γυμνάσιο)

Βαφειάδου Ιωάννα (2ο Γυμνάσιο)

Γιούρη Αικατερίνη (2ο Γυμνάσιο)

Μαθήτριες από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ, μας μίλησαν για τις δράσεις τους και τη σημασία να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

-

* Ο ΗΧΩ 99,8 ευχαριστεί θερμά για το όμορφο δώρο που μας προσέφεραν. Τους ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία και να είναι πάντα ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

hxonews