Χειροπέδες στον Ριχάρδο για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας

8:36 π.μ. - Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018
08:11 π.μ. - Τετ, 28/36/2018
Image: Χειροπέδες στον Ριχάρδο για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας

Σε 59 συλλήψεις προχώρησαν τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη

 
Σε 59 συλλήψεις προχώρησαν τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη και αφορά στην εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που επιδίδονταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, το οποίο διοχέτευαν κυρίως στην Τουρκία.

 
Όπως έγραψε από χθες το zougla.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν.
 
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου έφθασαν στα ίχνη των λαθρεμπόρων κατά την έρευνα που διεξήγαγαν για τη συμμορία των κλεπταποδόχων Ρομά, η οποία είχε εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια. Όπως φάνηκε, οι Ρομά είχαν αναπτύξει… «χρυσή» συνεργασία με κάποια από τα μέλη των οργανώσεων λαθρεμπορίας και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση.
 
Κομβικό ρόλο στη διοχέτευση του χρυσού στο εξωτερικό φέρεται να έπαιζε ένας Σύρος καθώς και ένας Τουρκοαρμένιος. Ειδικότερα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να προμηθεύονταν χρυσαφικά και να τα έλιωναν μετατρέποντάς τα σε ράβδους, οι οποίες έπαιρναν τον δρόμο για το... εξωτερικό.