Χειμάρας, Πάτσης, Σπυράκη: Υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς πνίγουν τη ΝΔ

10:51 π.μ. - Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Πέμ, 05/51/2023
Image: Χειμάρας, Πάτσης, Σπυράκη: Υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς πνίγουν τη ΝΔ

Ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των σκανδάλων που ταλανίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία

Μουδιασμένοι και αμήχανοι εμφανίζονται για μία ακόμα φορά οι γαλάζιοι βουλευτές μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του πρώην πλέον συναδέλφου τους Θέμη Χειμάρα, καθώς αντιλαμβάνονται ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, προστίθεται ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των σκανδάλων που ταλανίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Κατά γενική εκτίμηση, δε, δρα σωρευτικά και επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα, στο οποίο αποτυπώθηκε δημοσκοπικά και η υπόθεση με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, αλλά και οι υποθέσεις πρωταγωνιστές τους βουλευτές Κεφαληνίας Παν. Καπάτο και Μαγνησίας Κώστα Μαραβέγια, ενώ αρνητική δημοσιότητα εισέπραξε η ΝΔ και με την υπόθεση της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, έστω κι αν δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω σκάνδαλα.

«Δίνουμε τροφή στον ΣΥΡΙΖΑ να μας καταγγέλλει για πολιτική διαφθορά», λένε οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι φοβούνται ότι σκάνδαλα όπως τα παραπάνω, μπορεί να λειτουργήσουν ως «θρυαλλίδα», σε μία περίοδο που η κοινωνική πίεση και δυσαρέσκεια αυξάνεται λόγω της ακρίβειας.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες, μάλιστα, εκφράζουν φόβο για το ενδεχόμενο να δουν κι άλλες ανάλογες υποθέσεις το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως είναι προφανές, το γραφείο τεκμηρίωσης σκανδάλων της Κουμουνδούρου, εργάζεται πυρετωδώς, υπό τον Παύλο Πολάκη, κάνοντας «φύλο και φτερό» τα πόθεν έσχες και την Διαφάνεια προκειμένου να αποκαλύψουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δημοσκοπήσεις και εντολή για αλλαγή ατζέντας

Επιπλέον, η ίδια η υπόθεση, μπορεί να έκλεισε τυπικά με την παραίτηση και παράδοση της έδρας εκ μέρους του κ. Χειμάρα, αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα, γιατί το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκανε απολύτως τίποτα, ενώ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαλάζιου τότε βουλευτή από το καλοκαίρι του 2020 και βεβαίως γιατί διέφυγε και αυτή η υπόθεση από τους ελέγχους των πόθεν έσχες των βουλευτών από την αρμόδια επιτροπή.

Ολοι στη ΝΔ αναμένουν τώρα με αγωνία τις νέες δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγελθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη αποτίμηση του πολιτικού κλίματος, στη χαραυγή του νέου, προεκλογικού έτους.

Η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους υπουργούς και βουλευτές είναι να δοθεί έμφαση στη θετική ατζέντα, με το market pass και τα άλλα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν κατά την κυβερνητική περίοδο της ΝΔ.

Aναζητείται ήδη δε θεματολογία για την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας από το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι όσο παραμένουν ψηλά στην επικαιρότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από γαλάζια στελέχη, τόσο μπορεί να τροφοδοτείται υπόγεια το αντί-συστημικό κλίμα που καλλιεργείται συστηματικά στα δεξιά και ακροδεξιά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

zarpanews.gr