Χαριτάκης: Θα επιδιώξουμε προγράμματα κατάρτισης και ενίσχυσης επιχειρηματιών για e-shop

1:00 μ.μ. - Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Δευ, 07/00/2020
Image: Χαριτάκης: Θα επιδιώξουμε προγράμματα κατάρτισης και ενίσχυσης επιχειρηματιών για e-shop

Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο - Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Λήγει σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιχειρήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020. Στο συγκεκριμένο μέτρο εντάσσονται φέτος για πρώτη φορά επιχειρήσεις από την Κρήτη μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια των 4 Επιμελητηρίων του νησιού , της Περιφέρειας Κρήτης και την αποδοχή από το Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Χαριτάκης Θωμάς μίλησε στον Ηχώ 99,8 καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση και να επωφεληθούν του μέτρου.

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που περνά η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο με το βλέμμα στραμμένο προς τις γιορτές των Χριστουγέννων για μια ανάσα αφού γενικότερα η χρονιά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κλείνει για πολλούς με αρνητικό πρόσημο με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους ιδιοκτήτες και για τους εργαζόμενους. Είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα στήριξης αλλά και να δει η κυβέρνηση και το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής αφού οι δικαιούχοι θα πάρουν μεν τα χρήματα για να πάνε παραπέρα αλλά θα πρέπει έπειτα να επιστρέψουν ένα ποσό. Πώς θα γίνει όμως αυτό με κλειστές επιχειρήσεις χωρίς τζίρο. Ως Επιμελητήριο καταθέτουν τις προτάσεις για το τι μέτρα είναι αναγκαίο να παρθούν και επιπλέον θα σε μια προσπάθεια να σταθούν κοντά στα μέλη τους θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν προγράμματα κατάρτισης για τους επιχειρηματίες αλλά και προγράμματα ενίσχυσης για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων δεδομένου ότι οι συνθήκες στην αγορά αλλάζουν και αυξάνεται λόγω και της πανδημίας ο αριθμός των καταναλωτών που κάνει ηλεκτρονικά τις αγορές του.