Χανιά: «Χάθηκε» ο δρόμος που οδηγεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς

8:51 π.μ. - Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019
08:01 π.μ. - Πέμ, 03/51/2019
Image: Χανιά: «Χάθηκε» ο δρόμος που οδηγεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Η τελευταία θεομηνία που έπληξε την Κρήτη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του νησιού όπως είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς

Η τελευταία θεομηνία που έπληξε την Κρήτη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του νησιού όπως είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς.
 
Κυρίως το δρόμο που οδηγεί στο Φαράγγι και προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού εύκολη πρόσβαση σε έναν από τους σημαντικότερους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας για να μπορέσουν να το επισκεφθούν και να διασχίσουν τη διαδρομή των 16,7 χιλιομέτρων από τον Ομαλό μέχρι την Αγία Ρούμελη.
 
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook: “Λευκά Όρη-Χανιά Κρήτης” έχουν προκαλέσει παγκρήτια συγκίνηση και θλίψη.
 
Οι καταστροφές δεν αφορούν μόνο το οδόστρωμα, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε σχετικά εύκολα να επιδιορθωθεί. Το πρόβλημα, σύμφωνα με το in.gr, είναι ότι οι δυνατές και συνεχόμενες βροχές (350 χιλιοστά βροχής σε ένα 24ωρο) έχουν προκαλέσει αλλοιώσεις και καταστροφές ακόμα και στην μορφολογία του εδάφους. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής.
 
Το θέμα είναι εάν θα έχουν προλάβει οι υπηρεσίες να αποκαταστήσουν τόσο μεγάλες καταστροφές, γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Και το Φαράγγι προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
 
Ήδη πάντως υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία μικρών γεφυρών τουλάχιστον στα σημεία όπου το έδαφος έχει ολοκληρωτικά υποχωρήσει.