Χανιά: Γονείς εισέβαλαν σε σχολείο με συνοδεία αστυνομικών για να εκφοβίσουν τους υπεύθυνους

8:26 π.μ. - Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018
08:11 π.μ. - Παρ, 16/26/2018
Image: Χανιά: Γονείς εισέβαλαν σε σχολείο με συνοδεία αστυνομικών για να εκφοβίσουν τους υπεύθυνους

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης

 
Όπως αποκάλυψε, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Χανίων, γονείς εισέβαλαν στο σχολείο, συνοδεία αστυνομικών.
 
Συγκεκριμένα, οι γονείς, που φέρονται να έχουν πρόβλημα με την παρουσία ενός συγκεκριμένου μαθητή στο σχολείο, συνοδεύονταν από αστυνομικό, η οποία ζήτησε τα στοιχεία του Διευθυντή, αλλά και των γονέων του συγκεκριμένου παιδιού.
 
Όπως είναι προφανές και όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Συλλόγου, μια τέτοια ενέργεια είναι ξεκάθαρα παράνομη και αυθαίρετη, ενώ γίνεται λόγος για «επίδειξη ισχύος» από ομάδα γονέων του σχολείου.
 
Η ιστοσελίδα Zarpa News, επικοινώνησε με τον διευθυντή του Δημοτικού, Καλλιβρετάκη Δημήτρη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό:
 
«Όλα είναι όπως τα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων. Ήταν ένας ξεκάθαρος εκφοβισμός, αφού η αστυνομία μπήκε αυθαίρετα στο σχολείο, με επικεφαλής και συνοδεία γονέων. Αντίστοιχο περιστατικό με τους ίδιους γονείς είχε προηγηθεί και με προπηλακισμό δασκάλας».
 
Αφορμή για όλη την ένταση, όπως σχολίασε, αποτελεί η μεταγραφή ενός μαθητή με ιδιαιτερότητες τη φετινή χρονιά και ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμα να ενταχθεί στο νέο του σχολείο. Οι συγκεκριμένοι γονείς, παρά τις διαβεβαιώσεις των δασκάλων οτι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, παραμένουν αδιάλλακτοι και συνεχίζουν με τέτοιες πρακτικές.
 
Zarpa News