Χαλίντ Μασούντ, ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

8:46 π.μ. - Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
08:03 π.μ. - Παρ, 24/46/2017
Image: Χαλίντ Μασούντ, ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών ήταν ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για τον Χαλίντ Μασούντ έναν 52χρονο άνδρα που γεννήθηκε στο Κεντ

Ήταν 52 ετών, γεννημένος στο Κεντ και οι Αρχές εκτιμούν ότι το τελευταίο διάστημα ζούσε στα δυτικά Μίντλαντς. Όπως είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή, πρόκειται για έναν άνδρα που οι αρχές είχαν ερευνήσει πριν από μερικά χρόνια, αλλά ο οποίος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές το πρόσφατο διάστημα.
 
Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα The Guardian, ο δράστης της επίθεσης δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα με τους 3.000 Βρετανούς που η MI5 θεωρεί ως ικανούς να πραγματοποιήσουν πράξεις τρομοκρατίας.

 
Περίπου 3.000 Βρετανοί, κυρίως ισλαμιστές, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών. Από αυτούς, 500 είναι το αντικείμενο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ελάχιστοι από αυτούς παρακολουθούνται. Ωστόσο, ο Guardian σημειώνει ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο δεν ήταν καν στη λίστα της MI5 με τους 3.000 πιθανά επικίνδυνους Βρετανούς.
 
Είχε καταδικαστεί γαι επιθέσεις -ανάμεσά τους για βαριά σωματική βλάβη-, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης. Η πρώτη του καταδίκη χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 1983, ενώ η τελευταία από τον Δεκέμβριο του 2003 και αφορά κατοχή μαχαιριού. 
 
Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικά αδικήματα, ενώ η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνω ότι δεν είχε γνώση της πρόθεσής του να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.
 
Πηγή: ekriti.gr