Χαλάει και πάλι ο καιρός

9:46 π.μ. - Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Πέμ, 27/46/2020
Image: Χαλάει και πάλι ο καιρός

Τοπικές βροχές στην Κρήτη

Χαλάει ο καιρός την Πέμπτη, με βροχές αλλά και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καιρός φαίνεται πως συνεχίζει τα… τερτίπια του μετά από λίγες ημέρες ηλιοφάνειας και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Για σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 3-4 βαθμών σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, αναμένονται ισχυρή άνεμοι ακόμη και στα ηπειρωτικά, όπως προειδοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

O καιρός στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το απόγευμα προβλέπονται για σήμερα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ και εξασθένηση αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

cretapost.gr