Χαιρετισμός του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

5:31 μ.μ. - Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
05:11 μ.μ. - Δευ, 05/31/2018
Image: Χαιρετισμός του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ξεκίνησαν επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου οι εργασίες του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ξεκίνησαν επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου οι εργασίες του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Λασιθίου στο ξενοδοχείο «Mirabello» της πόλεως του Αγίου Νικολάου.
 
 
Στην τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, που ακολούθησε εσπερίδα για την παράνομη οπλοχρησία, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, τονίζοντας τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή χαιρετίζομε το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που διοργανώνει η Τοπική Διοίκηση Λασιθίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Ένωσης. Χαιρόμαστε για τη μεγάλη συμμετοχή Αστυνομικών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες και συγχαίρουμε όλα τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το Συνέδριο, καλλιεργώντας έμπρακτα το πνεύμα της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας, της φιλίας και της αδελφοσύνης, μεταξύ των Αστυνομικών και των οικογενειών τους. Ιδιαίτερα οφείλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Φραγκάκη και τα Μέλη της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου, που εργάσθηκαν και κοπίασαν για την οργάνωση του παρόνοντος συνεδρίου, αλλά και για τη συνολικότερη ανιδιοτελή προσφορά τους προς την κοινωνία και τους πολίτες, όπως είναι η απόφασή τους να διαθέσουν τα έσοδα από τη διοργάνωση για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Ως τοπική Εκκλησία στηρίξαμε εξ αρχής την τόσο σημαντική για τον τόπο μας προσπάθεια, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι τα πολύτιμα συμπεράσματα του παρόντος Συνεδρίου, που διαπραγματεύεται σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους φορείς του τόπου το πολύ ενδιαφέρον και πάντα επίκαιρο για την Κρήτη θέμα: «παράνομη οπλοχρησία – θύματα από μπαλωθιές. Έθιμο η Έγκλημα», θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη σωστή ενημέρωση και στον διάλογο αφύπνισης κοινωνίας και πολιτών, σχετικά με την παράνομη οπλοχρησία. Ευτυχώς που μέρα με την ημέρα, όλοι εμείς οι Κρήτες που ζούμε στον ευλογημένο από τον Θεό αυτό τόπο, κατανοούμε ότι η παράνομη οπλοχρησία και οι άσκοποι πυροβολισμοί είναι συστατικό στοιχείο μιας ψευδεπίγραφης «παλληκαριάς», που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό ηρωισμό των Κρητών. Γιατί είναι αλήθεια ότι το πατροπαράδοτο έθιμο του πυροβολισμού σε σχεδόν κάθε είδους εορταστικές εκδηλώσεις κατά το παρελθόν στο νησί μας, που ετηρείτο όμως με κανόνες και ευλάβεια, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους άσκοπους πυροβολισμούς στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα του κυρίως αστικού η ημιαστικού πληθυσμού της Κρήτης.
 
Σας διαβιβάζω τον εγκάρδιο χαιρετισμό και τις ευχές του απουσιάζοντος εκτός Κρήτης Σεβ. αγίου Αδελφού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, του και Ποιμενάρχου της Ιεράς αυτής Μητροπόλεως. Μαζί με εκείνον και εγώ, ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας Κρήτης στο Λασίθι, σας καλωσορίζουμε στη Μεγαλόνησο Κρήτη και στον μαγευτικό και προικισμένο πλούσια από τον Θεό Νομό μας, με τους φιλόξενους, φιλήσυχους, νομοταγείς και πάντοτε προσηνείς κατοίκους του, και σας ευχόμαστε από καρδιάς ο Αναστάς Κύριος μας Ιησούς Χριστός να επιστέψει με κάθε επιτυχία τις εργασίες του Συνεδρίου σας και να ευοδοθούν οι υψηλοί στόχοι της Ενώσεώς σας».
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Μαΐου οι αστυνομικοί και οι λοιποί σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεπτούν την Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας, όπου θα ξεναγηθούν στο Καθολικό, στα μουσεία, στο οινοποιείο και τους λοιπούς χώρους του μοναστηριού, την πόλη της Σητείας, το Οροπέδιο Λασιθίου και την Ιερά Μονή Παναγίας Κεράς.
Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης κ. Δημ. Αναγνωστάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Παλαγία Πετράκη και άλλα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κων/νος Λαγουδάκης, Αστυνομικοί Διευθυντές και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος κ. Ι. Καραπατάκης και τα Μέλη του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Πρόεδρος κ. Κων. Φραγκάκης και τα Μέλη της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου, και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, ο γνωστός καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής Βασιλ. Σκουλάς κ.α.


imis.gr