Χαιρετισμός Δημάρχου Ιεράπετρας κατά την υποδοχή & ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, κ.κ. Κυρίλλου

11:32 π.μ. - Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016
11:11 π.μ. - Κυρ, 20/32/2016
Image: Χαιρετισμός Δημάρχου Ιεράπετρας κατά την υποδοχή & ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, κ.κ. Κυρίλλου

Ευχήθηκε ολόψυχα να πρωτοπορήσει στην ανασύνταξη της κοινωνίας, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό και αξιόλογο ρόλο

«Σεβασμιώτατε  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, 
κ.κ. Κύριλλε                                              
Έμπλεος ειλικρινούς αγάπης και βαθύτατου σεβασμού, ο λαός του Δήμου Ιεράπετρας και ολόκληρης της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, σας υποδέχεται σήμερα στην έδρα της Διακονίας σας, στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας. 
Με πίστη, βαθιά εκτίμηση, ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και αμέριστη συγκίνηση, έχω την τιμή ως Δήμαρχος να σας καλωσορίζω στην έδρα της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. 
Η Ιεράπετρα, ένας τόπος με μακραίωνη Ιστορία και Παράδοση, με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και αξιόλογες πνευματικές καταβολές, έσμιξε με μεγάλους πολιτισμούς σε σημαντικές ιστορικές εποχές. 
Η αξιόλογη ιστορία της και η πλούσια γη της που ευλογήθηκε με ευφορία, προίκισαν τους ανθρώπους της με την αρετή της φιλοξενίας, τη χαρά της δημιουργίας και τους ενέπνευσαν τις αξίες της συνεργασίας και της ακούραστης προσπάθειας. 
-Αυτός ο ευλογημένος τόπος του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, με το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο χάρη στην πλούσια δράση των ανθρώπων, των αξιόλογων σωματείων και των συλλόγων του,  
-Αυτός ο τόπος με τις ισχυρές θρησκευτικές καταβολές που διατηρούνται ακμαίες χάρη στην εκκλησία και το μεγάλο έργο των αξιόλογων κληρικών του, 
-Αυτός ο τόπος σήμερα σας καλωσορίζει, Σεβαστέ μας Πατέρα, ευχόμενος το ποιμαντορικό σας έργο να είναι πλούσιο, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων και προσδοκιών!
Πρόθυμοι να εργαστούμε από κοινού για τα κοινά μας οράματα και τους στόχους που θέτουμε ως κοινωνία, είμαστε βέβαιοι ότι θα περιβάλλετε την Ιεράπετρα και ολόκληρη την Μητροπολιτική Σας Περιφέρεια με Αγάπη και Κατανόηση, Αξιοσύνη και Θεία Έμπνευση. 
Σπέρνοντας στις καρδιές μας τη Δύναμη και την Πίστη για να φτάσουμε στην Ελπίδα και να βγούμε νικητές, είμαστε βέβαιοι ότι θα θερίσουμε μαζί Σας, τους γόνιμους καρπούς της σύμπραξης και της συνεργασίας σε χαλεπούς καιρούς και δύσκολες εποχές. 
Απροσχημάτιστοι βοηθοί και ακάματοι συμπαραστάτες, θα είμαστε δίπλα σας για να αγωνιζόμαστε και να αγωνιούμε κι εμείς, όπως κι Εσείς, για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του.  
Σήμερα, αυτή την ιερή και συμβολική για την Ιεράπετρα ημέρα, Σας καταθέτουμε την έντιμη και ειλικρινή θέλησή μας να συμπορευτούμε μαζί Σας στην νέα περίοδο της πνευματικής και εκκλησιαστικής για τον τόπο μας ζωής. 
Σας καταθέτουμε τη διάθεσή μας να συνεργαστούμε: 
-για να παράσχουμε στήριξη στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες    μας, 
-για να εμπνεύσουμε τους νέους μας σε δημιουργικούς προορισμούς, 
-για να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της γόνιμης συλλογικής     δράσης σε τούτους τους δύσκολους καιρούς. 
Προκαταβάλοντας την επιτυχία του δύσκολου και πολυεπίπεδου έργου Σας, είμαστε βέβαιοι ότι η πνευματική Σας συγκρότηση, η παιδεία Σας, το θρησκευτικό Σας ήθος, η ψυχική ευγένεια, η εκκλησιαστική Σας εμπειρία και η πραότητα του χαρακτήρα Σας  επιμαρτυρούν την επιτυχημένη αρχιερατική Σας θητεία, αποτελώντας εχέγγυα της αέναης ποιμαντικής και κοινωνικής Σας  δράσης και προσφοράς. 
Η έλευσή Σας, Σεβασμιώτατε, απαλύνει τη θλίψη μας για την απρόσμενη απώλεια του Μακαριστού Ευγενίου και αναζωπυρώνει την προσμονή μας για μια νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς.
Η θερμή παρουσία του χριστεπώνυμου πληρώματος που γιορτάζει τον ερχομό Σας σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας εποχής για την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Ιεράπετρας.
Σε μια περίοδο δυσκολιών και διάχυτης ανασφάλειας, οι ολόψυχες ευχές όλων μας να είναι τα Έτη Σας μεστά από τη χάρη του Θεού,  πολύκαρπα και ειρηνικά θα συντροφεύουν το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο που επωμίζεστε.
Θα είμαστε δίπλα Σας και Σας θέλουμε δίπλα μας, Σεβαστέ μας Πατέρα, με λόγια και με έργα, αρωγό και πνευματικό ταγό στον καθημερινό προσωπικό και συλλογικό αγώνα μας.  
Την ιστορική ετούτη ώρα για τον τόπο μας και την Ιεράπετρα, ως Δήμαρχος επιθυμώ να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίο και στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο που μας χάρισαν ένα καθ΄όλα προικισμένο Ποιμενάρχη που γνωρίζει καλά και έχει αποδείξει χρόνια τώρα πως αγαπά την Μητροπολιτική Περιφέρεια Ιεραπύτνης και Σητείας και την  Ιεράπετρα! 
Σεβασμιώτατε, 
Η Ιεράπετρα και όλοι εμείς, σας καλωσορίζουμε με συγκίνηση, Ελπίδα, αγάπη και  σεβασμό! 
Σας καταθέτουμε τα πιο ευγενή μας αισθήματα και ευχόμαστε ολόψυχα να πρωτοπορήσετε στην ανασύνταξη της κοινωνίας μας, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό και αξιόλογο ρόλο! 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 14 Νοεμβρίου 2016 με ομόφωνη απόφασή του Σας ανακηρύσσει Επίτιμο Δημότη Ιεράπετρας σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπό Σας και αναγνώρισης της προσφοράς Σας στην Κοινωνία της Ιεράπετρας. 
Μαζί με  τις ολόψυχες ευχές μας ο Δήμος Ιεράπετρας Σας προσφέρει  την ποιμαντορική ράβδο με τις ευχές όλων μας για  μακροημέρευση και μια ευλογημένη διακονία στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας.
Σεβασμιώτατε
Καλώς ορίσατε στην πόλη μας! 
Καλως ορίσατε στην Ιεράπετρα!
Να είστε  Άξιος, Υγιής και Δυνατός! 
ΑΞΙΟΣ !