Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στην επέτειο του σπηλαίου της Μιλάτου

10:07 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Δευ, 13/07/2024
Image: Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στην επέτειο του σπηλαίου της Μιλάτου

Δείτε αναλυτικά

201 χρόνια ετούτο εδώ το σπήλαιο κουβαλά τις ψυχές, τον πόνο, την ελπίδα την αγωνία, τη ζωή και το θάνατο χιλίων και πλέον συντοπιτισσσών και συντοπιτών μας, σε ακόμη μία απόδειξη του αγέρωχου, ανυπότακτου και ηρωικού πνεύματος του τόπου μας.

Τούτο εδώ το σπήλαιο κουβαλάει το βάρος μίας από των τραγικότερων σελίδων της ιστορίας, στενάζει κάτω από τη σφαγή αθώων αμάχων, μαρτυρά ένα ακόμη έγκλημα πολέμου.

hxonews

Για εκείνες κι εκείνους είμαστε σήμερα εδώ, σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό και ονειρευόμαστε έναν κόσμο δημιουργικό, όπου δε θα χρειάζεται να αποδεικνύεται το ηρωικό πνεύμα, η αυτοθυσία, τα ιδανικά, ο αδούλωτος χαρακτήρας που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας. Ελπίζουμε σε ένα μέλλον που ήρωες και ηρωίδες της καθημερινότητας θα σηκώνουν λίγο περισσότερο το ανάστημα της ανθρωπότητας σε καιρό ειρήνης, θα προσφέρουν και θα δίνουν αξία στην κοινωνία μας.

hxonews

Ενώνοντας τα όνειρά μας με τα δικά τους, κρίκοι κι εμείς στην αλυσίδα της ζωής, ακολουθούμε τα χνάρια τους και μέσα από τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του σπηλαίου της Μιλάτου, ενώνουμε νοερά τα χέρια με εκείνους που υπήρξαν πριν από εμάς και άνοιξαν το δρόμο για να βρισκόμαστε εμείς εδώ.

Αθάνατοι!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ