Χ. Χατζημαρκάκη: Προσπάθεια για βοήθεια στους 22 άστεγους της Ιεράπετρας | Συνέντευξη

6:51 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015
06:09 μ.μ. - Δευ, 28/51/2015
Image: Χ. Χατζημαρκάκη: Προσπάθεια για βοήθεια στους 22 άστεγους της Ιεράπετρας | Συνέντευξη

Σε καλύτερη κατάσταση από τα σχολεία και νηπιαγωγεία βρίσκονται οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου όσον αφορά το προσωπικό, μας είπε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Αναλυτικά είπε ότι δεν υπάρχουν κενά με την έννοια των σχολείων αλλά εάν γινόντουσαν κι άλλες προσλήψεις θα μπορούσαν να πάρουν επιπλέον παιδιά. Υπάρχουν 50 βρέφη που δυστυχώς δεν επελέγησαν σε κάποιο σταθμό του δήμου αλλά τουλάχιστον οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς καλύφθηκαν σχεδόν πλήρως. 
Ακόμα μας είπε για τους εργαζόμενους στα 5μηνα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ναι μεν θα βοηθήσουν το έργο των σταθμών αλλά δεν μπορούσαν να βασιστούν σ’ αυτούς για απορρόφηση περισσότερων παιδιών γιατί τελειώνουν το πρόγραμμα το Δεκέμβριο. 
 
Σχετικά με τυχόν ελλείψεις σε βασικά αγαθά απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Και προμήθεια πετρελαίου έγινε και παιδαγωγικό υλικό[βιβλία,παιχνίδια] έχουν παραλάβει ενώ κάποιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί βοηθούν και το βοήθεια στο σπίτι και το γηροκομείο προσφέροντας μερίδες φαγητού. 
 
Για το θέμα των αστέγων της Ιεράπετρας(δείτε εδώ)δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν βρίσκοντας ένα χώρο που θα στεγάζονται ώστε να μην κινδυνεύουν[τώρα γίνεται στο γηροκομείο σε ειδικές περιπτώσεις] και από εκεί και πέρα γενικά να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες για να βοηθηθούν. Προανήγγειλε πάντως συζήτηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες για επιπλέον λύσεις επί του θέματος η κα Χατζημαρκάκη. 
 
Για το θέμα της νομιμοποίησης του γηροκομείου είπε ότι η ενημέρωση που είχαν πριν τις εκλογές οι κκ. Λουτσέτης και Φραγκούλης που είναι και οι αρμόδιοι ήταν ότι βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. 
 
Μας είπε ότι φέτος θα λειτουργούν 2 τμήματα ΚΔΑΠ ΑμεΑ γιατί πέρυσι πήγε πολύ καλά.Υποστήριξε ακόμα την αναγκαιότητα για το δήμο Ιεράπετρας της υπηρεσίας βοήθεια στο σπίτι ενώ τέλος για την πρωτοβουλία του δήμου να βοηθήσει τους πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι (δείτε εδώ) είπε ότι έχουν μαζευτεί αρκετά πράγματα και συνεχίζουμε να μαζεύουμε.