Χ. Χατζημαρκάκη: Zητήσαμε ακομα και στρατιωτικούς γιατρούς για νοσοκομείο Ιεράπετρας

12:44 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Τετ, 25/44/2023
Image: Χ. Χατζημαρκάκη: Zητήσαμε ακομα και  στρατιωτικούς γιατρούς για  νοσοκομείο Ιεράπετρας

Tι συζητήθηκε στη σύσκεψη

Στον απόηχο της χθεσινής επίσκεψης της αν. Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μας έδωσε το στίγμα της συζήτησης , που έγινε με την κα Γκάγκα στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκε τόσο η ίδια όσο και ο Δήμαρχος Θ. Καλαντζάκης..

Όπως είπε η αντιδήμαρχος, εκείνο που επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο είναι ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας γιατί δυστυχώς γιατροί, ακόμη και εάν κατάγονται από την Ιεράπετρα, δεν επιλέγουν.

Για διάφορους λόγους, το νοσοκομείο. Ειπώθηκε ακόμη ότι πρέπει άμεσα να έρθουν γιατροί στο νοσοκομείο, ειδικά για τη στελέχωση της Παθολογικής, ακόμη και εάν πρόκειται για στρατιωτικούς γιατρούς ως προσωρινή λύση. Ως προς το κτιριακό τονίστηκε ότι πρέπει να γίνουν σωστά οι μελέτες για να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο, ανέφερε.

Η κα Χατζημαρκάκη πρόσθεσε πως, πρέπει και μέσα στο νοσοκομείο να υπάρχει ένα περιβάλλον που θα είναι προσιτό στους γιατρούς, χωρίς αθέμιτους ανταγωνισμούς. Τώρα ως προς το ότι δεν κλείνει το νοσοκομείο. Ναι δεν κλείνει, αλλά δεν θα μπορεί λειτουργήσει αν δεν έχει γιατρούς.

Τι να τα κάνουμε τα ντουβάρια, επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι ως Δήμος αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να καλύψουν το ενοίκιο γιατρών, αρκεί να έρθουν. Μάλιστα επειδή δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου τον οποίο ο δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει για να πληρώσει τα κόστη του ενοικίου.

Όσο για την ΤΟΜΥ ο Δήμος εάν χρειαστεί θα βρει λύση για τη στέγαση. Το ζητούμενο είναι να έρθουν γιατροί. Αυτό είναι και το πρόβλημα για το Νοσοκομείο. Γιατί παρόλο που προκηρύσσονται θέσεις, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς, είπε ανάμεσα σε άλλα η αντιδήμαρχος.

Ακούστε εδώ αναλυτικά