Χ. Χατζημαρκάκη: Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία "εκτεθειμένα" χωρίς καθαρίστριες

11:12 π.μ. - Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Τρί, 10/12/2021
Image: Χ. Χατζημαρκάκη: Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία "εκτεθειμένα"  χωρίς καθαρίστριες

Προσλήψεις 21 καθαριστω/ιων για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιεράπετρας

Οι μετατροπές στο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών όπως αυτές πρόσφατα έγιναν γνωστές προκαλούν έντονο προβληματισμό στους δήμους της χώρας που καλούνται να διαχειριστούν το θέμα και να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε οτι το σύνολο των ωρών απασχόλησης που χρηματοδοτεί το Υπουργείο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων. Τα σχολεία σύντομα ανοίγουν και λόγω της πανδημίας οι ανάγκες για καθαριότητα στις σχολικές μονάδες είναι πολύ μεγάλες. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όπως απασχολεί όλους τους Δήμους της χώρας. Από πλευράς μας σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τα σχολεία ¨εκτεθειμένα", σε καμία περίπτωση δεν θα τα αφήσουμε χωρίς καθαρίστριες. Όταν τα σχολεία ανοίξουν και δούμε οτι οι ανάγκες δεν καλύπτονται τότε θα γίνουν νέες προσλήψεις και τα έξοδα θα καλυφθούν από τα έσοδα του Δήμου. Οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν, δεν θα αφήσουμε τα σχολεία εκτεθειμένα, τόνισε η αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε ακόμα οτι στον Δήμο Ιεράπετρας ήδη από τη Δευτέρα , έχει έρθει προσωπικό καθαριότητας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθει επιπλέον προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες για καθαριότητα στον Δήμο. Σίγουρα δεν είναι αυτό που επιθυμούμε όμως προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα ώστε να γίνουν προσλήψεις και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες, όπως ανέφερε.