Χ. Χατζημαρκάκη: Δεν πρέπει κάποιοι να μηδενίζουν το έργο των υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής

12:37 μ.μ. - Τρίτη, 27 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Τρί, 27/37/2021
Image: Χ. Χατζημαρκάκη: Δεν πρέπει κάποιοι να μηδενίζουν το έργο των υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής

Η αντιδήμαρχος στον Ηχώ 99,8 για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Aναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας τοποθετήθηκε σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, απαντώντας και σε ζητήματα που έθεσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Αργύρης Πανταζής.

Όπως είπε η κα Χατζημαρκάκη ο δήμος Ιεράπετρας σε περίοδο κρίσης και πανδημίας είχε προϋπολογισμό αυξημένο κατά 4 εκατομμύρια. Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας στη νήσο Χρυσή τα χρήματα για τον σκοπό αυτό έχουν προϋπολογιστεί όπως κάθε χρόνο. Δεν τίθεται θέμα ανταποδοτικότητας, ούτε έλλειψης χρημάτων. Τα χρήματα που δεν εισπράχθηκαν από το τέλος του 1 ευρώ το 2020, δεν θα φανούν στον προϋπολογισμό του χρόνου, καθώς τα χρήματα αυτά θα δοθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών ως έκτακτη επιχορήγηση για την απώλεια εσόδων λόγω covid. Ως προς την καθαριότητα οι διαδικασίες για την ανάθεση γίνονται από τις υπηρεσίες είναι όμως σημαντικό να βρεθεί ενδιαφερόμενος. Επίσης, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πληρώνουμε καθαριότητα στο νησί, εάν δεν πραγματοποιείται η καθαριότητα. Ο εργολάβος θα πληρωθεί με βάση τις εργασίες που έχει εκτελέσει, τόνισε.

Σε ότι αφορά στο νέο ανακαινισμένο Γηροκομείο είπε ότι χρειάστηκε να δοθούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις για να ολοκληρωθεί το έργο. Ένα έργο που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Εκκλησία, ένα έργο που έχει ανάγκη η Ιεράπετρα, που ενδεχομένως δεν καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και να χρειαστεί να δούμε τι θα κάνουμε σε δεύτερη φάση. Ως προς το ποιος θα διαχειριστεί τη δομή, ο δήμος με τη νομική υπηρεσία, τη γενική γραμματέα, είναι σε συνεργασία με την Εκκλησία, την Περιφέρεια προκειμένου να προκαθοριστεί το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσει η δομή. Εάν θα υπάρξει ένας διαχειριστής, ένα νομικό πρόσωπο, το πως θα γίνουν οι προσλήψεις, αυτό θα το ορίσει το νομοθετικό πλαίσιο. Το χρονοβόρο είναι το έργο, αυτό απαιτεί χρήματα, αυτό απαιτεί χρόνο. Ας σταματήσουμε πια να μηδενίζουμε τις προσπάθειες όλων, σημείωσε η κα Χατζημαρκάκη.

Τοποθετήθηκε και για τη στάση της παράταξης του κ. Πανταζή που έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις όταν απουσιάζει ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος απουσιάζει όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όταν έχουν κλειστεί ραντεβού σε Υπουργεία διεκδικώντας την υλοποίηση έργων για τον δήμο. Από την άλλη δε, η συγκεκριμένη παράταξη έχει να ψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ας είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι σε ότι λέμε. Δεν γίνεται να τα παρουσιάζουμε όλα άσχημα και μαύρα. Οι δήμοι και ο δήμος Ιεράπετρας, λόγω πανδημίας αντιμετωπίζουν προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού αλλά και πόρων αν και η πολιτεία μεριμνά και τους καλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Όμως δεν πρέπει να μηδενίζουμε το έργο των υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Ιεράπετρας παίρνει από χρηματοδοτήσεις αρκετά εκατομμύρια. Στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που έχουμε καταθέσει τόσες προτάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πάντως λάθος πρακτική να "φεύγεις" από τη συνεδρίαση επειδή απουσιάζει ο Δήμαρχος, κατέληξε η κ. Χατζημαρκάκη.

-

Ο κος Πανταζής επανατοποθετήθηκε για το ότι η παράταξή τους δεν έχει ψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή από τον περασμένο Σεπτέμβρη.