Χ. Χατζημαρκάκη: Αναζητούμε τρόπους ενίσχυσης του Γηροκομείου Ιεράπετρας

12:49 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
12:12 μ.μ. - Πέμ, 19/49/2019
Image: Χ. Χατζημαρκάκη: Αναζητούμε τρόπους ενίσχυσης του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες αλλά θα στηρίξουμε τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος

Για τις εξελίξεις στο θέμα του Γηροκομείου Ιεράπετρας και την παραίτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, με αφορμή και τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως τόνισε , δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους ή τους εργαζόμενους στον δρόμο. Παρόλα αυτά οι δυνατότητες του δήμου είναι περιορισμένες. Η οικονομική και η νομική υπηρεσία του δήμου μελέτησαν το καταστατικό του συλλόγου και κατέληξαν ότι δεν νομιμοποιούμαστε να χρηματοδοτήσουμε τον συγκεκριμένο σύλλογο. Ακόμη και εάν μπορούσαμε, το ποσό θα ήταν μόνο 5.000 ευρώ εφάπαξ τον χρόνο όπως γίνεται σε συλλόγους που ως Δήμος μας επιτρέπεται. Όμως ένα τέτοιο ποσό δεν λύνει το πρόβλημα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητήματα για τα οποία ο δήμος δεν ερωτήθηκε, όπως η μεταφορά στο συγκεκριμένο κτίριο με πολλά λειτουργικά έξοδα, αύξηση τροφίμων, αυξημένος αριθμός προσωπικού. Σε συνέλευση του συλλόγου που είχε γίνει παλαιότερα παρουσία λογιστή φαινόταν ότι η κατάσταση που παρουσιάστηκε ήταν διαχειρίσιμη. Η κατάσταση άλλαξε το τελευταίο διάστημα, σημείωσε.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο αναζητείται τρόπος ενίσχυσης του Γηροκομείου. Είναι γνωστή δε, η προσπάθεια του Δήμου, της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, της Περιφέρειας για να αποκτήσει η δομή ένα νόμιμο κτίριο και προβλήματα που, υπήρχαν και υπάρχουν να αντιμετωπιστούν. Σε κάθε περίπτωση θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να στηριχτεί το Γηροκομείο.

Εν συνεχεία η κα Χατζημαρκάκη αναφέρθηκε στην τοποθέτηση καφάο από εταιρία τηλεφωνίας στο κέντρο της πόλης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην γενικότερη προσπάθεια του δήμου να εισπράττονται τέλη από χρήση κοινόχρηστων χώρων φτάνοντας μάλιστα μέχρι το συμβούλιο επικρατείας

Ακολουθεί συνέντευξη κας Χατζημαρκάκη: