Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τι ζητούν τρεις από τους απαγωγείς

7:44 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017
07:12 μ.μ. - Τετ, 20/44/2017
Image: Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τι ζητούν τρεις από τους απαγωγείς

Χριστούγεννα στα σπίτια τους ήθελαν να κάνουν δύο εκ των προφυλακισμένων στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Πρόκειται για τον τελευταίο φύλακα του απαχθέντος και τον 46χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, οι οποίοι διά των συνηγόρων τους προσέφυγαν στο Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στρεφόμενοι κατά της διάταξης της αρμόδιας  ανακρίτριας, ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησής τους και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε τις προσφυγές, υιοθετώντας την  πρόταση του  εισαγγελέα κ. Ευστάθιου Θεοφανίδη, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της δικογραφίας καθώς  ως εισαγγελέας Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος χειρίστηκε την υπόθεση της απαγωγής από την αρχή μέχρι το τέλος.
 
Προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας έχει κάνει και ο τελευταίος συλληφθείς, ο 39χρονος από το Ρέθυμνο, αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε στο κολλώδες τμήμα μονωτικής ταινίας που χρησιμοποιήθηκε για να σφραγιστούν με χαρτόνια τα παράθυρα στην σοφίτα όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, στο τελευταίο κρησφύγετο, στην μάντρα με τα σκραπ.
 
Η προσφυγή έγινε στις 12 Δεκεμβρίου και η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου εκκρεμεί για την περίπτωσή του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσφυγή που έχει υποβληθεί, ο 39χρονος επιμένει στην αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο αποκαλούμενος «φιλόσοφος», δηλαδή ο προ-τελευταίος φύλακας του επιχειρηματία, επικαλείται τις περιγραφές που έχουν δώσει για τον περιβόητο «φιλόσοφο» τόσο ο Μ. Λεμπιδάκης όσο και ο συγκατηγορούμενός του, ο προφυλακι- σμένος ιδιοκτήτης της μάντρας.
 
Επαναφέρει το αίτημα που είχε υποβάλει και κατά την απολογία του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη ενώ έχει προτείνει πλήθος μαρτύρων (οδηγούς φορτηγών, υπάλληλους καθαριότητας) υποστηρίζοντας ότι μπορούν να βεβαιώσουν ότι το επίμαχο διάστημα κατά το οποίο φέρεται να εκτελούσε χρέη φύλακα, δηλαδή από τις 10 Αυγούστου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, ήταν καθημερινά στο λατομείο όπου εργαζόταν.
 
Για την υπόθεση μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί οχτώ  άτομα. Τρεις  εκ των κατηγορουμένων επιμένουν να αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι πέντε έχουν μιλήσει “τόσο-όσο”. Αναπάντητο μέχρι και σήμερα παραμένει ποιος ή ποιοι εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν την απαγωγή ενώ μέχρι  και σήμερα δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες που με κινηματογραφικό τρόπο εκτέλεσαν την αρπαγή του επιχειρηματία με την επιστροφή του στο Ηράκλειο από το εξωτερικό. Υπάρχουν πρόσωπα που παραμένουν ύποπτα, ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος τους.
 
Πηγή: Πατρίς