«Υπόγεια πόλη» με φυλακισμένα παιδιά σχεδίαζε ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού

9:57 π.μ. - Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016
09:11 π.μ. - Πέμ, 03/57/2016
Image: «Υπόγεια πόλη» με φυλακισμένα παιδιά σχεδίαζε ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού

Σχέδια για την μαζική απαγωγή παιδιών και τη δημιουργία μίας «υπόγειας πόλης» σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο προκειμένου να τα φυλακίσει βρίσκονταν στο μυαλό του διαβόητου Βέλγου παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, όπως αποκαλύπτει ο πρώην δικηγόρος του Ζουλιέν Πιερ σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου τα εγκλήματα Ντιτρού προκάλεσαν σοκ στο Βέλγιο και παγκοσμίως.

Ο Ζουλιέν Πιερ -ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Μαρκ Ντιτρού από το 1996 έως το 2003, έναν χρόνο πριν καταδικαστεί- μίλησε στο εβδομαδιαία βελγικό περιοδικό Soir Mag δίνοντας στοιχεία για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη παιδεραστή και παιδοκτόνο.
 
«Συνειδητοποιείς ότι ποτέ δεν με έχει ρωτήσει κανείς γιατί επέλεξα αυτό το σπίτι, αυτή την περιοχή;» φέρεται να είχε ρωτήσει κάποτε ο Ντιτρού τον δικηγόρο του.
 
Για να δώσει την απάντηση, σύμφωνα με τον Ζουλιέν Πιερ: «Η ιδέα μου ήταν να πραγματοποιήσω μαζικές απαγωγές παιδιών και μετά να δημιουργήσω, σε ένα ορυχείο, κάποιου είδους υπόγεια πόλη όπου θα επικρατούν το καλό, η αρμονία και η ασφάλεια».
 
Ο Μαρκ Ντιτρού απήγαγε, βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά έξι κορίτσια ηλικίας από οκτώ έως 19 ετών την περίοδο μεταξύ Ιουνίου του 1995 και Αυγούστου του 1996. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του Μισέλ Μαρτίν γνώριζε τα πάντα. 
 
Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.
 

*Η εικόνα είναι σκίτσο του Ντιτρό στην πολύκροτη δίκη για τα εγκλήματα που «πάγωσαν» το Βέλγιο

in.gr