Τζώρτζης: Με ένδικα μέσα ο Δήμος Ιεράπετρας κατά των κατεδαφίσεων

12:15 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Πέμ, 08/15/2024
Image: Τζώρτζης: Με ένδικα μέσα ο Δήμος Ιεράπετρας κατά των κατεδαφίσεων

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών και τα σχέδια του Δήμου

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου καταφθάνουν οι μπουλντόζες προκειμένου να κατεδαφίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές στην παραλιακή της πόλης. Ο κ. Εμμ. Τζώρτζης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ιεράπετρας, μίλησε για το θέμα αυτό στον Ηχώ 99,8.

Αρχικά ήταν να έρθει ο εργολάβος την προηγούμενη Δευτέρα, όμως πήρε παράταση για να προλάβουν οι καταστηματάρχες να βρουν ένα τρόπο να διαχειριστούν το ζήτημα. Δυστυχώς όμως το χρονικό περιθώριο ήταν πολύ μικρό με αποτέλεσμα να μην βρεθεί λύση, ανέφερε ο αντιδήμαρχος. «Με το ταξίδι του Δημάρχου στην Αθήνα διαπιστώθηκε και επίσημα ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η μελέτη που έχει γίνει έχει κόστος 9 εκ. ευρώ, ένα ποσό το οποίο θεωρώ ότι είναι δύσκολο να βρεθεί».

«Ο Δήμος θα προβεί σε νομικές κινήσεις ώστε να μην γίνει κατεδάφιση, αν η προσπάθεια είναι άκαρπη, θα μπούμε μπροστά από τις μπουλντόζες με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες». Ο κ. Τζώρτζης υπογράμμισε ότι σκοπεύουν να ζητήσουν παράταση μέχρι τον Οκτώβριο έτσι ώστε είτε να βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση ή κάποια άλλη λύση. Οι κατεδαφίσεις είναι καλό να αρχίσουν τον Οκτώβρη με την λήξη της τουριστικής σεζόν προκειμένου να μην σημειώσει πτώση ο τουρισμός το καλοκαίρι.