Τζο Μπάιντεν: «Αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής, η ημέρα της Δημοκρατίας»

7:31 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
07:01 μ.μ. - Τετ, 20/31/2021
Image: Τζο Μπάιντεν: «Αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής, η ημέρα της Δημοκρατίας»

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αυτή είναι η μέρα των ΗΠΑ, είναι η μέρα της Δημοκρατίας, είναι μέρα ελπίδας, μία μέρα ιστορική, μία μέρα για το παρόν και το μέλλον. Σήμερα, είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε όχι μόνο την προσπάθειά μας αλλά και τη μέρα της Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη, η Δημοκρατία είναι τα πάντα. Εδώ που κάποιες μέρες είδαμε βία, είπα ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μετάβαση στον νέο πρόεδρο, θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε το έθνος που όλοι γνωρίζουμε.

Ευχαριστώ τους προκατόχους μου, ευχαριστώ τους προηγούμενους ηγέτες που είναι εδώ μαζί μας. Μόλις ορκίστηκα, όπως έχουν κάνει οι προκάτοχοί μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Έχουμε ακόμα πολλά να διορθώσουμε, πολλά να αλλάξουμε, αλλά και πολλά να κερδίσουμε. Ένας ιός που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια, μας ταλαιπωρεί. Εκατομμύρια δουλειές έχουν χαθεί. Έχουν πεθάνει περισσότεροι από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Μας απειλούν ο εξτρεμισμός, η τρομοκρατία. Χρειαζόμαστε ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Θα δώσω όλη μου την ψυχή για τον σκοπό όλης της Αμερικής», είπε κατά την ομιλία του.

«Στόχος μου να ενώσω την Αμερική, να λειτουργήσουμε μαζί ενωτικά, να βάλουμε στην άκρη φοβίες, εξτρεμισμούς, μόνο με το πνεύμα της ενότητας θα πετύχουμε πολλά, θα σβήσουμε λάθη του παρελθόντος, θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας, μόνο αν δώσουμε ασφάλεια και υγείας σε όλους, μόνο τότε θα κάνουμε την Αμερική έναν τόπο ειρήνης. Η Ιστορία μας ήταν μια Ιστορία μαχών, απόκτησης ισότητας. Υπήρχε δαιμονοποίηση, υπήρχε ρατσισμός», σημείωσε ακόμη.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση της Αμερικής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα έχει «πολλά να επισκευάσει, πολλά να αποκαταστήσει, πολλά να θεραπεύσει, πολλά να χτίσει και πολλά να κερδίσει».

Καθώς οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις 400.000, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι «λίγοι άνθρωποι στην ιστορία του έθνους μας έχουν αντιμετωπιστεί περισσότερο ή βρήκαν μια εποχή πιο δύσκολη ή δύσκολη από την εποχή που βρισκόμαστε τώρα».

Πηγή cnn