Τυμπάκι: Τι συνέβη το βράδυ της «φονικής» συμπλοκής - Απειλούνταν με βιασμό ο ανήλικος κατηγορούμενος;

11:07 π.μ. - Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
11:11 π.μ. - Παρ, 29/07/2019
Image: Τυμπάκι: Τι συνέβη το βράδυ της «φονικής» συμπλοκής - Απειλούνταν με βιασμό ο ανήλικος κατηγορούμενος;

Απολογούνται οι συλληφθέντες

Για εγκληματικές ομάδες που υφαρπάζουν τα μεροκάματα των ομοεθνών τους κάνει λόγο ο δικηγόρος των Πακιστανών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν, οι συνολικά 17 συλληφθέντες μετανάστες που φέρονται να εμπλέκονται στην άγρια συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 37χρονος από το Πακιστάν και να τραυματιστεί βαριά ένας 29χρονος συμπατριώτης του, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Οι τρεις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 37χρονου ομοεθνούς τους. Πρόκειται για έναν 31χρονο, έναν 39χρονο και έναν 16χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, άπαντες οι συλληφθέντες ανήκουν στη μία από τις δύο ομάδες που συνεπλάκησαν.

Πρόκειται για την ομάδα των Πακιστανών, “μέλος” της οποίας ήταν και ο 29χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία είναι συγγενείς του 29χρονου τραυματία.

Οι εν λόγω Πακιστανοί φέρονται να “ανήκουν” στην ομάδα των ατόμων που βρίσκονταν στο σπίτι. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι μετανάστες της εν λόγω ομάδας φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές με άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι φέρονται να τους αδικούσαν στις πληρωμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές φέρονται να εκτιμούν ότι η συμπλοκή ξεκίνησε περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης, όταν μια ομάδα περίπου 5 ατόμων - η οποία γρήγορα φέρεται να ενισχύθηκε με άλλα πέντε περίπου άτομα - μετέβη στην οδό Τιμίου Σταυρού, στο Τυμπάκι της Μεσαράς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι “μπροστάρης” της ομάδας αυτής ήταν ο 37χρονος Πακιστανός που έμελλε λίγο αργότερα να πέσει νεκρός. Εξάλλου, ο 37χρονος φέρεται να κρατούσε στο χέρι του ένα σκεπάρνι.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι Πακιστανοί που βρίσκονταν στον δρόμο - και οι οποίοι φέρονται να κρατούσαν στειλιάρια - άρχισαν να πετούν αντικείμενα σε σπίτι όπου διέμεναν ομοεθνείς τους, σε όροφο, πάνω από οβελιστήριο της περιοχής.

Οι τελευταίοι άρχισαν να πετούν και αυτοί αντικείμενα στους συμπατριώτες τους που βρίσκονταν από κάτω.

Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά, φέρονται να κατέφτασαν στο σημείο περίπου 15 άτομα που κρατούσαν κι αυτοί στειλιάρια, σιδερολοστούς κ.λπ. Οι 15 άρχισαν να συμπλέκονται με την ομάδα που βρισκόταν ήδη κάτω από το σπίτι. Παράλληλα, οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού συνέχιζαν να πετούν αντικείμενα στην πρώτη ομάδα των Πακιστανών.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων. Η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε εντελώς όταν ένας 29χρονος μετανάστης δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και έπεσε αναίσθητος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 37χρονος ήταν αυτός που χτύπησε τον 29χρονο. Το εν λόγω γεγονός φέρεται ότι ήταν αυτό που πυροδότησε την οργή οικείων του 29χρονου, που πάνω στη συμπλοκή επιτέθηκαν στον 37χρονο.

Ένας 31χρονος φέρεται να αρπάζει το σκεπάρνι από τα χέρια του 37χρονου και στη συνέχεια να τον χτυπά. Επίσης ο 16χρονος κατηγορούμενος φέρεται να μαχαιρώνει με αιχμηρό αντικείμενο τον 37χρονο. Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 37χρονος φέρεται να χτυπήθηκε με πέτρα στο κεφάλι κι από έναν 39χρονο συμπατριώτη του.

Στο μεταξύ, αξίζει να επισημάνουμε ότι μέχρι χθες οι Αρχές φέρονται να μην είχαν εντοπίσει το αιχμηρό αντικείμενο, με το οποίο φέρεται να έπληξε ο 16χρονος τον 37χρονο. Εξάλλου, τονίζεται ότι μέχρι χθες δεν είχε διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 37χρονου εκλιπόντος.

Με δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, δικηγόρος Ελευθέριος Κάρτσωνας, ανέφερε ότι «πρωτίστως θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του συμπολίτη μας και να ευχηθούμε να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή ο αδελφός ενός εκ των φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της ανθρωποκτονίας. Άπαντες αρνούνται μετ’ επιτάσεως την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθότι από το αποδεικτικό υλικό προκύπτει ανενδοίαστα ότι δεν εμφορούντο από ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ έδρασαν ευρισκόμενοι σε κατάσταση άμυνας και υπό καθεστώς συναισθηματικής υπερδιέγερσης συνεπεία της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος».

«Bρίσκονταν σε άμυνα οι κατηγορούμενοι» «Το θύμα απειλούσε ότι θα βιάσει τον 16χρονο»

Εξάλλου, ο κ. Κάρτσωνας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο 37χρονος εκλιπών ήταν ο ηγέτης ομάδας μεταναστών που εκμεταλλευόταν οικονομικά άλλους συμπατριώτες τους. «Ο παθών ηγείτο μιας δομημένης και με διακριτούς ρόλους ομάδας, η οποία μέσω απειλών στρεφόμενων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της γενετήσιας ελευθερίας ευάλωτων ομοεθνών τους, και δη των κατηγορουμένων που διαβιούσαν στο Τυμπάκι αλλά και των οικείων τους που διαβιούσαν στην αλλοδαπή, κατόρθωναν να υφαρπάζουν μεγάλος μέρος από τα μεροκάματά τους. Τα μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας είτε λάμβαναν από εργοδότες για λογαριασμό των συμπατριωτών τους τα μεροκάματα τα οποία εν συνεχεία δεν τους απέδιδαν, είτε αποσπούσαν μέρος αυτών από αυτούς διά της βίας. Σε περίπτωση δε που κάποιος τολμούσε να αντισταθεί, φρόντιζαν μετερχόμενοι έκνομες και ανήθικες απειλές να τον αναγκάσουν να υποκύψει και να παραδώσει μέρος της αμοιβής από την εργασία του. Στο στόχαστρο της ομάδας είχε μπει και ο 16χρονος φερόμενος ως συναυτουργός της ανθρωποκτονίας, τον οποίο ο θανών απειλούσε ότι, αν δεν καταβάλει μέρος από τα μεροκάματά του, θα τον βιάσει ή θα προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. Τα μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας τη μοιραία νύχτα “ήρξατο χειρών αδίκων” προκειμένου να εξαναγκάσουν τους κατηγορούμενους να παραδώσουν τα μεροκάματα.

Οι κατηγορούμενοι έδρασαν αμυνόμενοι στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν την ένοπλη (με καδρόνια, τσεκούρια, σφυριά κ.ά.) επίθεση της εγκληματικής ομάδας των ομοεθνών τους, στην αρχή της οποίας ο θανών κατέφερε, κραδαίνοντας θλον όργανο, πλήγμα στο κεφάλι του αδερφού ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, ο οποίος και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Από τότε τοποθετείται χρονικά η εμπλοκή των βασικών κατηγορουμένων», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Ελευθέριος Κάρτσωνας.

neakriti.gr