"Τυφλή" επίθεση σε αστυνομικό στην Κρήτη: Του ανατίναξαν το μπλε Mercedes για λόγους... αντεκδίκησης με δυναμίτη και 1,5 μέτρο φιτίλι!

12:19 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Τετ, 24/19/2024
Image: "Τυφλή" επίθεση σε αστυνομικό στην Κρήτη: Του ανατίναξαν το μπλε Mercedes για λόγους... αντεκδίκησης με δυναμίτη και 1,5 μέτρο φιτίλι!

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τώρα από ποιον και γιατί μπορεί να έγινε στόχος το αυτοκίνητο του αστυνομικού

«Τυφλή» επίθεση σε αυτοκίνητο αστυνομικού σημειώθηκε τη νύχτα στην Κρήτη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανή αντεκδίκηση από πρόσωπο με ποινικό παρελθόν που είχε συλληφθεί από τον συγκεκριμένο 40χρονο αστυνομικό. Οι πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι περίπου στις 1:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκε έκρηξη σε ένα μπλε Mercedes στην οδό Λεκανίδη στη Νέα Χώρα Χανίων.

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές και οι δύο μηχανές του 40χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, η μια μεγάλου κυβισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ μιας διπλοκατοικίας όπου διέμενε ο αστυνομικός και οι γονείς του.

Το ενδεχόμενο αντεκδίκησης είναι πολύ πιθανό για τον αστυνομικό που φέρεται ως ιδιοκτήτης του μπλε Mercedes και προς αυτή την κατεύθυνση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Κάμερες ασφαλείας διπλανών κτηρίων σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr κατέγραψαν ένα αυτοκίνητο περίπου στις 1:45 τη νύχτα στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα. Το ύποπτο όχημα μάρκας OPEL σταμάτησε λίγα μέτρα παρακάτω από το σπίτι του αστυνομικού, ένα άτομο κατέβηκε, ενεργοποίησε τον μηχανισμό και εν συνεχεία επιβιβάστηκε και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εκρηκτικό υλικό ήταν ζελατοδυναμίτιδα με βραδύκαυστο φιτίλι 1,5 μέτρου μήκους είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο αστυνομικού.

Ζημιές προκλήθηκαν ακόμη δύο πόρτες του οικήματος δίπλα στο γκαράζ και την είσοδο του σπιτιού. Ο θόρυβος ήταν τόσο έντονος που ακούστηκε από αστυνομικούς σε περιπολία σε μεγάλη απόσταση.

Το κατεστραμμένο αυτοκίνητο έχει οδηγηθεί σε χώρο της ΕΛ.ΑΣ για να γίνει έρευνα σε αυτό για να προκύψουν τυχόν περαιτέρω στοιχεία για την επίθεση.

Ο 40χρονος αστυνομικός έχει πατέρα συνταξιούχο αστυνομικό και αδερφό αστυνομικό.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο όμως δεν χρειάστηκε να παρέμβει αφού δεν προκλήθηκε φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε από πλευράς της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η έκρηξη να έχει προκύψει ως απόρροια κάποιας εξιχνίασης υπόθεσης στα Χανιά.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τώρα από ποιον και γιατί μπορεί να έγινε στόχος το αυτοκίνητο του αστυνομικού.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό σε βάρος αστυνομικού με έκρηξη σε αυτοκίνητο είχε συμβεί και πάλι πριν από 20 χρόνια επίσης στη Νέα Χώρα.

neakriti.gr