Τσιφετάκης: Ο μίνι καύσωνας του Μαΐου απειλεί την καρπόδεση της ελιάς

2:06 μ.μ. - Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Τρί, 01/06/2021
Image: Τσιφετάκης: Ο μίνι καύσωνας του Μαΐου απειλεί την καρπόδεση της ελιάς

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα πρωτογενή τομέα Γιώργος Τσιφετάκης στον Ηχώ 99,8

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχαν  μέλη του Δ.Σ  του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας όπου τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν  η  εκπόνηση μιας  ολοκληρωμένης μελέτης για την διαδικασία εμπορίας και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα πρωτογενή τομέα κ. Γιώργος Τσιφετάκη και ο εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Προώθησης Τουρισμού Λασιθίου κ. Ανδρουλάκης Γιάννης.
Ο κ. Γιώργος Τσιφετάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστούν διάφοροι παράμετροι  πέρα από την εμπορία και την προώθηση όπως πχ το κόστος παραγωγής έτσι ώστε με στοιχεία να συνταχθεί μια μελέτη με προτάσεις που  απώτερο σκοπό  θα έχουν τη στήριξη των παραγωγών.  
Στη συνέχεια ο κ. Τσιφετάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με το ελαιόλαδο εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι πάμε για μια κακή χρονιά σε ότι αφορά στην καρπόδεση και αυτό οφείλεται κυρίως στις υψηλές θερμοκρασίες την περίοδο του Πάσχα.  Το επόμενο δεκαήμερο και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι κρίσιμα  ώστε να υπάρξει  μια καλύτερη εικόνα για το πως θα πάει η χρονιά.