Τσιφετάκης: Απογοήτευση μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Βορίδη

8:18 π.μ. - Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Δευ, 06/18/2020
Image: Τσιφετάκης: Απογοήτευση μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Βορίδη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κλείνει την πόρτα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Θέματα  του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη με έμφαση στα προβλήματα των κηπευτικών, της ελαιοκαλλιέργειας, της κτηνοτροφίας, τέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη  που έγινε μεταξύ  του Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και  τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους Αντιπεριφερειάρχες, και εκπροσώπους παραγωγών, ομάδων παραγωγών κηπευτικών Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν  τα προβλήματα των παραγωγών κηπευτικών και αγροτοκτηνοτρόφων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που μεταξύ άλλων είχαν να κάνουν με τα αδιάθετα προϊόντα  τις χαμηλές  τιμές παραγωγού αλλά και τον αποκλεισμό των πωλητών λαϊκών αγορών στις αγορές της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό, συμμετείχαν παράλληλα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων :ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ΠΕ Χανίων Νίκος Καλογερής, ΠΕ Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης με τους Περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Χανιωτάκη, Γιώργο Τσιφετάκη. Επίσης στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρών στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Ανδρέας Στρατάκης, ενώ συμμετείχαν σε κάθε περιφερειακή ενότητα και εκπρόσωποι παραγωγών -ομάδων παραγωγών κηπευτικών.

Ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα πρωτογενούς τομέα στον νομό Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης λέγοντας οι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που δόθηκαν από πλευράς Υπουργού. Τόνοι προϊόντων καταλήγουν στις χωματερές, προϊόντα είναι απούλητα και όσων  πωλούνται οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και εκείνοι μιλούν για αύξηση των εξαγωγών. Αμέσως αυτό είναι σαν να κλείνουν την πόρτα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. «Παραθυράκια» άφησε ο Υπουργός όμως θέλαμε πιο ξεκάθαρες και  απαντήσεις για άμεσες λύσεις ενίσχυσης των παραγωγών που πλήττονται. Εμείς θα επανέλθουμε ακόμη και μέσα από νέα τηλεδιάσκεψη και θα θέσουμε ξανά τα προβλήματα και τα ζητήματα που μας απασχολούν, τόνισε ο κ. Τσιφετάκης.