Τρίτη δόση εμβολίου – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18

7:52 π.μ. - Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021
07:11 π.μ. - Παρ, 05/52/2021
Image: Τρίτη δόση εμβολίου – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18

Επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου τους, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr

Άνοιξε, το πρωί της Παρασκευής, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους ενηλίκους, δηλαδή για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση ή δύο μήνες από τη χορήγηση του μονοδοσικού Johnson & Johnson.

Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο και να κλείνουν το ραντεβού τους. Αν το κάνουν νωρίτερα από το προαναφερθέν διάστημα, η πλατφόρμα δεν θα επιτρέπει την είσοδο και τον προγραμματισμό ραντεβού.

Επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου τους, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια, oι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNet και αφού συνδεθούν επιτυχώς, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Κατόπιν, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις και, στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, οι πολίτες αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code. 

hxonews

Μονόδρομος

Στο πλαίσιο σχετικών ανακοινώσεων που έγιναν την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως «τΤα στοιχεία είναι αμείλικτα και οι αριθμοί. Πάνω από το 85% και προς το 90% των συμπολιτών μας στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ αντίστοιχα και συνολικά σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού, αλλά και να δοθεί και ένα σαφές μήνυμα στους συμπολίτες μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και έχει περάσει το εξάμηνο, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για την τρίτη δόση διότι τους θωρακίζει».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Προς τούτο, μάλιστα, από την Παρασκευή (05/11) ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενηλίκους από 18 και άνω που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο να μπορούν να πάνε να κάνουν την 3ηδόση. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει εξάμηνο. Άρα πάρα πολύ μεγάλης σημασίας είναι να προστρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση όσοι έχουμε συμπληρώσει τους έξι μήνες».

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως, έως την Τρίτη, είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19 το 73% σχεδόν των ενήλικων συμπολιτών μας και το 63% του γενικού πληθυσμού.

Μάλιστα, θα υπάρχει επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με επιστολές, SMS στα κινητά τηλέφωνα και ενημερώσεις με διαδραστικό τρόπο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και με σποτ που θα αναφέρονται σε επιστημονικά στοιχεία.

Με ποιο εμβόλιο γίνεται η τρίτη δόση

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε την Πέμπτη για το ποιους αφορά η τρίτη δόση εμβολιασμού.

Αναλυτικά, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, ο Μάριος Θεμιστοκλέους έγραψε: «Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση για τους πολίτες άνω των 18: Για όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson, δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και για όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό τους».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου έχει γνωστοποιήσει, από τις 27 Σεπτεμβρίου, με ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η ίδια έχει πει πως τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια (Moderna, Pfizer/BioNTech), θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer.

Ακόμα, όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο (Moderna, Pfizer/BioNTech) και όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, θα κάνουν ή το ίδιο ή το εμβόλιο της Pfizer κατά κύριο λόγο.

in.gr