Τρίωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία, την Δευτέρα 15/1

5:02 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018
05:10 μ.μ. - Δευ, 01/02/2018
Image: Τρίωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία, την Δευτέρα 15/1

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Σε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου καλεί τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.
Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθώνος και στα άλλα συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα με αίτημα την απόσυρση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, "του βάρβαρου και αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης".
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Από τις διαβεβαιώσεις που μας έδιναν οι Υπουργοί της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται ζήτημα για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συστήνεται Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει την τύχη του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με βάση το Ν.4354/2015, που προβλέπει την ευθυγράμμισή του με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν θα επιτρέψουμε την περικοπή ή τον περιορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Διεκδικούμε την αύξησή του και την επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες.
Διεδικούμε την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Αν είναι δυνατόν υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση να περικόψει συνδικαλίστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία.
Πώς είναι δυνατόν να προγραμματίσει απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο στα Νοσοκομεία, όταν απαιτείται για τη λήψη της απεργίας απαρτία στη Γενική Συνέλευση το 50%+1 των μελών του Σωματείου.
Για να συμμετάσχει τέτοιος αριθμός μελών, τα Νοσοκομεία θα πρέπει να αναστείλουν κάθε φορά την λειτουργία των χειρουργείων, των μονάδων, των ΤΕΠ και άλλων σημαντικών για τη δημόσια υγεία υπηρεσιών.
Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαν πάρει τα όπλα.
Αυτή είναι η πρώτη απάντησή μας. Στο Γενικό μας Συμβούλιο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 θα προγραμματίσουμε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις".