Τρία νέα μηχανήματα προστίθενται στον «στόλο» του Δήμου της Ιεράπετρας συνολικού προϋπολογισμού 391.000 €

12:39 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Τετ, 16/39/2022
Image: Τρία νέα μηχανήματα προστίθενται στον «στόλο» του Δήμου της Ιεράπετρας συνολικού προϋπολογισμού 391.000 €

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και του ανάδοχου προμηθευτή παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη, για την παραλαβή ενός καινούριου οχήματος μεταφοράς οργανικών βιοαποβλήτων

Πρόσφατα, ο στόλος των μηχανημάτων ενισχύθηκε με άλλα δύο νέα μηχανήματα, έναν εκσκαφέα φορτωτή (τύπου jcb) και ένα σύγχρονο υδροφόρο όχημα. Τα μηχανήματα αναμένεται να βελτιώσουν το έργο που επιτελούν οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας προς όφελος των πολιτών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: « Τα τρία νέα μηχανήματα έρχονται να προστεθούν στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό του Δήμου της Ιεράπετρας με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. Χάρη στις προμήθειες σε σύγχρονα οχήματα και μηχανήματα που πραγματοποιήσαμε και πραγματοποιούμε-έχοντας μέχρι σήμερα προμηθευτεί 13 σύγχρονα μηχανήματα και οχήματα- και παρά την έλλειψη προσωπικού, είμαστε σε θέση όχι μόνο να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και να μην επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου, καθώς επιτυγχάνουμε τόσο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, όσο και την ελαχιστοποίηση του κόστους από την επισκευή ζημιών εξοικονομώντας χρήματα για τους δημότες της Ιεράπετρας.

Στόχος μας είναι να σταδιακά να προχωρήσουμε στην πλήρη ανανέωση των οχημάτων και των μηχανημάτων του Δήμου αντικαθιστώντας τα παλιά και κοστοβόρα με νέα, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για τη χρηματοδότηση 7 ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός σταθμού φόρτιση και επιτοίχιων φορτιστών, προϋπολογισμού άνω του 1.000.000€».