Τρέχουν να προλάβουν την εγγραφή τους στον" Προσωπικό Ιατρό" οι Γεραπετρίτες

11:25 π.μ. - Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Τρί, 27/25/2022
Image: Τρέχουν να προλάβουν την εγγραφή τους  στον" Προσωπικό Ιατρό"  οι Γεραπετρίτες

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο φαρμακοποιός Γιάννης Ασπραδάκης

Μειωμένο παραμένει το ενδιαφέρον γιατρών της Ιεράπετρας για να εγγραφούν στη λίστα του προσωπικού ιατρού ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των πολιτών που θέλουν να δηλώσουν τον προσωπικό ιατρό φοβούμενοι τα πρόστιμα που θα ισχύσουν από 1η Οκτωβρίου.

Ο φαρμακοποιός κ. Γιάννης Ασπραδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι εάν κάποιος μπει στην πλατφόρμα θα διαπιστώσει ότι δεν έχουν προστεθεί νέοι γιατροί της Ιεράπετρας στη λίστα. Μάλιστα ένας εκ των νοσοκομειακών γιατρών που βρίσκονται στη λίστα έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 2.000 ασθενών.

Γενικότερα, εκτιμάται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής στη νέα αυτή κατάσταση όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εάν θα μπορέσουν τελικά οι γιατροί να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο δουλειάς όταν ήδη είναι επιφορτισμένοι από τις ανάγκες των ιατρείων τους ή της εργασίας τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι ένας πολίτης πχ από την Ιεράπετρα μπορεί να δηλώσει ως προσωπικό γιατρό , ιατρό από άλλη περιοχή. Η εγγραφή γίνεται μέσω της πλατφόρμας , σε ιδρύματα υγείας ή και στα φαρμακεία. Ειδικότερα για τα φαρμακεία ο φαρμακοποιός δεν πληρώνεται από τον πολίτη , θα λάβει ένα ποσό ως αποζημίωση από το κράτος, εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Ασπραδάκης.