Τρέχουν στην Εθνική οι Κρητικοί - Πόσους έπιασαν οι κάμερες

7:02 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017
07:03 μ.μ. - Παρ, 17/02/2017
Image: Τρέχουν στην Εθνική οι Κρητικοί - Πόσους έπιασαν οι κάμερες

Χιλιάδες υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2017

Έχουν καταγράψει οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί από τον Κόμβο του Κολυμβαρίου στα Χανιά μέχρι την Παχειά Άμμο στο Νομό Λασιθίου, με τους Κρητικούς να έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
 
Και ενώ τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα είναι η μάστιγα της εποχής, εντούτοις, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, πολλοί δεν λένε να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας ΒΟΑΚ που συγκέντρωσε το ekriti.gr τη συγκεκριμένη περίοδο των δυόμιση μηνών, οι βεβαιωμένες παραβάσεις που αφορούν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας φτάνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τις 1.481.! Και αν σκεφτεί κανείς ότι το ανώτατο πρόστιμο σε έναν οδηγό που εντοπιστεί να κινείται με 30 χιλιόμετρα πάνω από προβλεπόμενο όριο, φτάνει τα 350 ευρώ, τότε το ποσό που συγκεντρώνεται, μόνο από τις βεβαιωμένες παραβάσεις, φτάνει τις 518.000 ευρώ!
 
Αλγεινή εντύπωση όμως, αναφορικά με τον τρόπο οδήγησης των Κρητικών, κάνει και ο αριθμός των παραβάσεων που αφορούν σε αντικανονική προσπέραση. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι Αστυνομικοί της Τροχαίας που στήνουν "μπλόκα" κατά μήκος του ΒΟΑΚ, έχουν βεβαιώσει από την αρχή του έτους, 428 παραβάσεις.
 
Λιγότερες είναι οι παραβάσεις που αφορούν στην οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα αφού ο αριθμός φτάνει τις 65. Υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγησαν 42 οδηγοί που κλήθηκαν να πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ εκείνοι που παραβίασαν τον ερυθρό σηματοδότη, ήταν 11.
 
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, 41 ήταν παραβάσεις που αφορούσαν στη μη χρήση ζώνης. Την ίδια ώρα, 41 οδηγοί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να οδηγούν χωρίς κράνος και 77 ήταν εκείνοι που οδηγούσαν ... μιλώντας στο κινητό.
 
Τέλος, οι παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς έφτασαν τις 369.
 
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης
 
Πηγή: ekriti..gr