«Τρέχει» το πρόγραμμα CLLD/LEADER από την Αναπτυξιακή Λασιθίου

12:10 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
12:06 π.μ. - Τρί, 18/10/2019
Image: «Τρέχει» το πρόγραμμα CLLD/LEADER από την Αναπτυξιακή Λασιθίου

Ο διευθυντής της ΑΝΛΑΣ Χ. Αντωνακάκης στον Ηχώ 99,8 για τις λεπτομέρειες του προγράμματος

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων (παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα) στο τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Λασιθίου, διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες  ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους. Η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Λασιθίου περιλαμβάνει το σύνολο των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων του Ν. Λασιθίου πλην το εντός σχεδίου τμήμα της πόλης της Ιεράπετρας.
 
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης για νέους κάτω των 35 ετών καθώς και για ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.Η αναλυτική 1 η πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τα παραρτήματα της έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Λασιθίου: www.anlas.gr. Πληροφορίες: τηλέφωνο 28410 91110 (αρμόδιοι: Κατερίνα Μενεγάκη και Μιχάλης Κουτάντος).
 
Ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου κ. Χ. Αντωνακάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το πρόγραμμα, τα βασικά κριτήρια ένταξης, το ποιους αφορά (συσκευαστήρια κηπευτικών, ελαιολάδου, γαλακτοκομεία, παραγωγή ειδών διατροφής, βιοτεχνίες, χειροτεχνίες, τουρισμός κλπ) αλλά και για τους τρόπους και το ύψος χρηματοδότησης που ποικίλει ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως η Αναπτυξιακή Λασιθίου είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για περαιτέρω ενημέρωση.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Αντωνακάκη: