Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας για φωτιές από κάψιμο κλαδιών

12:06 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Δευ, 13/06/2023
Image: Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας για φωτιές από κάψιμο κλαδιών

Σκέψεις για επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου

Τρέχει και δεν φτάνει η πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εστίες φωτιάς που εκδηλώνονται καθημερινά από κάψιμο κλαδιών.

Ο διοικητής κ. Δημήτρης Καλιοντζής μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι θα πρέπει οι πολίτες να έχουν την αίσθηση του κινδύνου γιατί κάποια στιγμή ίσως δεν καταφέρουν να προλάβουν και να παρέμβουν έγκαιρα, με συνέπεια να κινδυνεύσουν περιουσίες ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Δεν είμαστε σε αντιπυρική περίοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ανάβουμε φωτιά όταν φυσά δυνατός αέρας. Δεν ανάβουμε φωτιά χωρίς να έχουμε δίπλα μας νερό. Και βέβαια δεν φεύγουμε από τη φωτιά εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι την έχουμε σβήσει πλήρως. Επιβάλλονται πρόστιμα τα οποία τώρα που δεν είμαστε στην αντιπυρική περίοδο, μπορεί να ξεκινούν από 200 ευρώ και ανάλογα την περίπτωση, να φτάσουν τα 1.000 ευρώ. Επιπλέον πρόστιμο επιβάλλεται εάν κάποιος καταδικαστεί. Το πρόστιμο αυτό είναι αρκετά μεγάλο ειδικά εφόσον καεί δασική έκταση, εξήγησε.

Εφιστώντας για μια ακόμη φορά την προσοχή των πολιτών. Σχολίασε μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψεις για επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου ώστε να ξεκινήσει από Απρίλιο και όχι τον Μάιο.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη