Τραμπ: Σταματούν τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 μέρες λόγω κορωνοϊού

9:42 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Πέμ, 12/42/2020
Image: Τραμπ: Σταματούν τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 μέρες λόγω κορωνοϊού

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισε να επιβληθούν δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

«Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ της Παρασκευή στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις. Ακόμη, η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει για εμπορεύματα και άλλα φορτία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Τραμπ ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, αλλά και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».

Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, για προληπτικούς λόγους.

dikaiologitika.gr