Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί από χιονοστιβάδα δύο γιατροί - pics

8:01 π.μ. - Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Παρ, 29/01/2021
Image: Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί από χιονοστιβάδα δύο γιατροί - pics

Ήταν στην «πρώτη γραμμή» κατά του κορωνοϊού

Η βόλτα στον Όλυμπο για ορειβασία αποδείχθηκε μοιραία για δύο γιατρούς του ΓΝ Λάρισας την Πέμπτη, καθώς καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Οι δύο άντρες, ο 49χρονος αναισθησιολόγος Θοδωρής Χατζόπουλος και ο 46χρονος παθολόγος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, που ήταν τα θύματα της χιονοστιβάδας πήγαν με τρίτο φίλο τους για ορειβασία στον χιονισμένο Όλυμπο.

Καθώς ανέβαιναν το βουνό το μεσημέρι, μία χιονοστιβάδα τους καταπλάκωσε, με τον τρίτο της παρέας να γλιτώνει και σε κατάσταση σοκ να καλεί την ομάδα Διάσωσης. Από εκεί ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ καθώς στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό τους λίγο μετά τις 15:00.

Στην επιχείρηση μετείχαν τέσσερις διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και τέσσερις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας.

Οι διασώστες εντόπισαν τα τρία άτομα χάρη στη συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma, με τους δύο γιατρούς να είναι νεκροί και τον τρίτο να είναι καλά στην υγεία του, αλλά σε κατάσταση σοκ. Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

hxonews

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ) του Ολύμπου, ενώ οι ορειβάτες προσπαθούσαν να ανέβουν το βουνό για να συναντήσουν μία άλλη ομάδα ορειβατών. Ο τρίτος της παρέας που σώθηκε, είναι στρατιωτικός γιατρός από τα Αμπελάκια, του οποίου η κατάθεση αναμένεται να δώσει «φως» στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Οι γιατροί του ΓΝ Λάρισας, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο άτυχων συναδέλφων τους, συγκλονίστηκαν από το δυσάρεστο νέο. Οι δύο γιατροί εργάζονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη.

Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας: larissanet.gr

dikaiologitika.gr