Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος ο συμβασιούχος σταθμάρχης για την πολύνεκρη τραγωδία

5:03 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023
05:03 μ.μ. - Δευ, 27/03/2023
Image: Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος ο συμβασιούχος σταθμάρχης για την πολύνεκρη τραγωδία

Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είναι οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ, σύμφωνα με ό,τι φαίνεται από τις έρευνες, στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε τους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Να σημειωθεί ότι αύριο Τρίτη θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10. Ο εν λόγω σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε στις 23:05 και εκείνος έτσι κι αλλιώς έπρεπε να έχει φύγει στις 23:00.

Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής, την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την απουσία ή τη μη λειτουργία των απαραίτητων συστημάτων ασφάλειας που θα προλάβαιναν το όποιο ανθρώπινο λάθος.

Πηγή : Νέα Κρήτη