Τραγωδία Λάρισα: Συγκλονίζουν τα λόγια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον Ηχώ 99,8

12:19 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Τετ, 01/19/2023
Image: Τραγωδία Λάρισα: Συγκλονίζουν τα λόγια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον Ηχώ 99,8

Σε ετοιμότητα τίθενται οι ιδιώτες γιατροί – Τι δήλωσε στον Ηχώ ο Κ. Γιαννακόπουλος

Συγκλονίζουν τα λόγια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλου που μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων ενός επιβατηγού και ενός εμπορικού κοντά στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άτομα με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες.

Την ίδια ώρα δεκάδες οι τραυματίες, κάποιοι ακρωτηριασμένοι άλλοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δίνουν μάχη για να κρατηθούν ζωντανοί, σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης, της Θεσσαλονίκης. Τη δική τους μάχη δίνουν και οι γιατροί πέρα από τους ανθρώπους στα σωστικά συνεργεία. Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει συνεχώς. Η επόμενη πράξη του δράματος γίνεται στο νεκροτομείο με την αναγνώριση των πτωμάτων. Υπάρχουν και απανθρακωμένα πτώματα και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει εξέταση DNA. Χρειάζεται για τους συγγενείς υποστήριξη με ψυχολόγους προκειμένου να διαχειριστούν την πολύ δύσκολη αυτή κατάσταση. Χρειάζονται και προσεκτικά βήματα για την αναγνώριση των πτωμάτων.

Ως Ιατρικός Σύλλογος θέσαμε σε ετοιμότητα γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συνδράμουν στους συναδέλφους στον δημόσιο τομέα, περιέγραψε ο κ. Γιαννακόπουλος.