Τραγικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για παραμέληση 2,5 ετών παιδιού στην Ιεράπετρα

7:14 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
07:12 μ.μ. - Παρ, 03/14/2021
Image: Τραγικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για παραμέληση  2,5 ετών παιδιού στην Ιεράπετρα

Το παιδί μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ με Εισαγγελική εντολή ενώ και το 6 μηνών αδελφάκι του είχε την ίδια τύχη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ανατολή στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδί 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της εφημεριδας , η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδερφάκι τού εν λόγω παιδιού ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να τού γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

Πηγή: Ανατολή