Τραβούν τα βλέμματα οι χελώνες σε παραλίες της Ιεράπετρας - Πως τις προστατεύουμε

11:54 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Παρ, 10/54/2020
Image: Τραβούν τα βλέμματα οι χελώνες σε παραλίες της Ιεράπετρας - Πως τις προστατεύουμε

Χρήσιμες συμβουλές από τον κτηνίατρο Μ. Σπυριδάκη μέλος του Δ.Σ. του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», συντονιστής Κρήτης

Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών καρέτα - καρέτα που έκαναν την εμφάνισή τους σε παραλίες της Ιεράπετρας δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μιχάλης Σπυριδάκης κτηνίατρος και μέλος του Δ.Σ. του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων» συντονιστής Κρήτης. Όπως είπε ανάμεσα σε άλλα δεν τραβάμε φωτογραφίες με ανοιχτό φως ή φλάς, σεβόμαστε τους χώρους όπου υπάρχει σήμανση για την ύπαρξη φωλιάς και στεκόμαστε σε απόσταση ώστε να μην προκαλούμε κραδασμούς.

hxonews

όσο για την συχνότερη εμφάνιση χελωνών σε παραλίες κοντά σε αστικό ιστό είπε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως είναι τα φώτα των πόλεων, τα θαλάσσια ρεύματα η θερμοκρασία της θάλασσας, παράγοντες που μπορεί να αποπροσανατολίσουν τις χελώνες. Παράγοντες που ίσως θα πρέπει να εκτιμηθούν ώστε να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα, σημείωσε ο κ. Σπυριδάκης.

hxonews

-