Τουρκικός Τύπος: Αιμοδιψής βρικόλακας ο Νετανιάχου - Δολοφόνος ο Μπάιντεν

11:02 π.μ. - Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Πέμ, 19/02/2023
Image: Τουρκικός Τύπος: Αιμοδιψής βρικόλακας ο Νετανιάχου - Δολοφόνος ο Μπάιντεν

Κλιμακώνεται η ρητορική της Άγκυρας κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ για τους νεκρούς στη Γάζα

Κλιμακώνεται η ρητορική της Άγκυρας κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ για τους νεκρούς στη Γάζα, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο και για εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ και τον τουρκικό Τύπο να εμφανίζει ως νέους Χίτλερ τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

«Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων σε ασφαλείς ζώνες, σε νοσοκομεία και σε τεμένη συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Με τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας, τα εγκλήματα πέρασαν σε άλλη διάσταση και φτάνουν σε επίπεδο γενοκτονίας των Παλαιστινίων», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο ίδιο κλίμα η κεμαλική εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Sozku» που δείχνει τον Νετανιάχου αιματοβαμμένο και έχει τον τίτλο «Ο αιμοδιψής βρικόλακας».

«Πέθανε η ανθρωπότητα» σε αυτό το νοσοκομείο αναφέρει δημοσίευμα της «Χουριέτ», που συνοδεύεται από φωτογραφίες που εικονίζουν νεκρά παιδιά, ενώ στο εσωτερικό της ο αρθρογράφος της εφημερίδας χαρακτηρίζει «νέους Χίτλερ» τους Νετανιάχουκαι Μπάιντεν.

Παρόμοια είναι και δημοσίευματα των εφημερίδων «Ακσάμ» και «Σαμπάχ». «Εναγκαλισμός με αιματοβαμμένα χέρια» είναι το σχόλιο δείχνοντας την υποδοχή του Τζο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου χθες στο Ισραήλ.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της «Γενί Σαφάκ» «Ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος», που αναφέρεται στον Τζο Μπάιντεν.

hxonews

Το δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ»

cnn.gr