Τουρισμός Υγείας στην Κρήτη: να αξιοποιήσει το άριστο ιατρικό δυναμικό

4:04 μ.μ. - Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
04:01 μ.μ. - Κυρ, 21/04/2018
Image: Τουρισμός Υγείας στην Κρήτη: να αξιοποιήσει το άριστο ιατρικό δυναμικό

Διημερίδα των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης

 
Στις προοπτικές που ανοίγονται, προκειμένου ο Τουρισμός Υγείας να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας καθώς και στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το άριστο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικού Τουρισμού, στο πλαίσιο ομιλίας που πραγματοποίησε σε διημερίδα με θέμα «Τουρισμός Υγείας -Προορισμός Κρήτη» που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους Ιατρικούς Συλλόγους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Σητείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.
 
Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, με στόχο να συμβάλλει στην τόνωση της εθνικής οικονομίας. Επίσης μίλησε για την οικουμενικότητα της Ελληνικής επιστήμης που αποτελεί το μεγαλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας.
 
« Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες επιστημονικού δυναμικού και η πολιτεία οφείλει να αναπτύξει πολιτικές, για την αξιοποίησή τους και να δημιουργήσει τις συνθήκες, για την επαγγελματική επιβίωσή τους »,τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόσθεσε: «Από την Αυστραλία, την Αμερική και την Ινδία έως την Κρήτη,ο επιστημονικός κόσμος της χώρας ενώνει τις δυνάμεις του, με επιχειρήσεις από τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, του τουρισμού, της αναψυχής και ευεξίας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι μαζί εργαζόμαστε συστηματικά για να καταστήσουμε τον τουρισμό Υγείας, στρατηγικό παίκτη στη σκακιέρα της ανάπτυξη. Αναλαμβάνουμε δράση ,για να προσφέρουμε νέες θέσεις εργασίας, για να σταματήσουμε την «αιμορραγία» από τη φυγή νέων κυρίως επιστημόνων μας στο εξωτερικό και να εισφέρουμε στο εθνικό εισόδημα», κατέληξε ο κ. Πατούλης.
 
Στη συμβολή του επιστημονικού κόσμου της χώρας, στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας αναφέρθηκαν επίσης η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Π. Ορφανουδάκη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ.Βαβουρανάκης, ο οποίος σε συνεργασία με τους πρόεδρους των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων Π. Ορφανουδάκη, Ρεθύμνου Γ. Στεφανάκη, Λασιθίου Κ. Νικολαράκη και Σητείας Ι. Κατσαράκη και την Περιφέρεια Κρήτης, ένωσαν τις δυνάμεις τους ,για να σχεδιαστεί ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη μέσα από τον θεματικό τουρισμό Υγείας.
 
Σκοπός τους, όπως υπογράμμισαν είναι να ενεργοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθεί το άριστο ιατρικό δυναμικό, με οδηγό την ποιότητα και την καινοτομία.

Επίσης τοποθετήθηκαν για το θέμα ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Λ. Βαμβακάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας του Δήμου Ηρακλείου G. Garancini, οι οποίοι εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες να καταστεί σημαντικός προορισμός για τον Τουρισμό Υγείας.
 
Πηγή: haniotika-nea.gr