Τοποθετήθηκαν οι 2 πρώτοι Κόκκινοι Κάδοι Ενδυμάτων και Υποδημάτων στον Δήμο Ιεράπετρας

2:57 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Παρ, 04/57/2021
Image: Τοποθετήθηκαν οι 2 πρώτοι Κόκκινοι Κάδοι Ενδυμάτων και Υποδημάτων στον Δήμο Ιεράπετρας

Δείτε εδώ τα σημεία τοποθέτησης των κάδων

Ενόψει και της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος που είναι το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ο Δήμος Ιεράπετρας ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση των 2 πρώτων Κόκκινων Κάδων Ενδυμάτων και Υποδημάτων.

Στους κόκκινους κάδους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζονται πλέον, όπως καθαρά ρούχα, παπούτσια σε ζευγάρια, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ) καθώς και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ).

Τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα δωρίζονται σε Κοινωνικές Δομές, με σκοπό να προωθηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Τα είδη που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού υλικού κ.α.

Το ρεύμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων είναι σχετικά νέο, όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να βοηθήσει άμεσα, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη, βελτιώνοντας την αειφορία και προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων.

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι δυο κόκκινοι κάδοι είναι:

Έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην οδό Νικηφόρου Φωκά

Έναντι LIDL στην οδό Παπαρηγοπούλου.

Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών – κατοίκων και του Δήμου.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η Αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη