Τοποθέτηση για την φερόμενη καταγγελία σε συνάδελφο Ιατρό

1:09 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Πέμ, 28/09/2022
Image: Τοποθέτηση για την φερόμενη καταγγελία σε συνάδελφο Ιατρό

Η τοποθέτηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στη καταγγελία της ασθενούς

Ως σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε στο γεγονός που περιεγράφηκε ως καταγγελία σε συγκεκριμένο συνάδελφο Ιατρό σε τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης.

Η διενέργεια rapidtest ή/και PCR τεστ από πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες δημοσιές δομές υγείας καθορίζεται με το Φ.Ε.Κ.519824/11/2020, καθώς και το επικαιροποιημένο Φ.Ε.Κ.3891 22/07/2022 σύμφωνα με τις οδηγίες της 7ηςΥΠΕ και του Υ.Υ.. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί απλά φήμες ή λανθασμένη πληροφόρηση, που φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Ο συνάδελφος που διενέργησε τον έλεγχο ακολούθησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του Υ.Υ. με αίσθημα επαγγελματισμού και Ιατρικής ευθύνης. Η πολίτης λοιπόν μετά το πρώτο selftest που έγινε ιδιωτικά και μετά το επιβεβαιωμένο rapidtest που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο μας, δεν κατατασσόταν σε καμία κατηγορία που θα θεωρείτο  επιβεβλημένη και η διενέργεια PCR test. H παρέκκλιση του Αν. Διοικητή από το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουμε λάβει, με την απαράδεκτη φράση «Ας κάνουμε και ψυχικά», δυναμίτισε την ένταση της στιγμής εκθέτοντας τον Ιατρό και δημιουργώντας δεδικασμένο για οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας, που θα νιώσει πολίτης δεύτερης κατηγορίας σε αντίστοιχη άρνηση διενεργείας  PCR test,χωρίς να συντρέχει σοβαρός Ιατρικός λόγος. Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε ότι η επίσταξη αίματος κατά τη διενέργεια της  εξέτασης δεν είναι κάτι ασύνηθες ειδικά σε νοσουντα  ασθενή ή σε ταλαιπωρημένο βλεννογόνο από συνεχείς λήψεις δείγματος και αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά.

Ο κος Πετράς, χαρακτηρίζεται από το ήθος και την ευγένεια του, καθώς και τον άριστο επαγγελματισμό στη θέση του και στην ειδικότητα του (ΩΡΛ). Έξαλλου, πρόκειται για συνάδελφο που υπηρετεί στο νοσοκομείο στη μεγαλύτερη διάρκεια της πανδημίας, επιφορτισμένος–μεταξύ άλλων  για την ιχνηλατιση κρουσμάτων κορωνοιου, διενεργώντας μεγάλο όγκο rapid και PCR τεστ τόσο σε παιδιά, όσο και ενήλικες. Συνεπώς, η επαγγελματική του επάρκεια αλλά και η εμπειρία του στο συγκεκριμένο τομέα είναι αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη.

Δια ταύτα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπάθεια μας προς την ασθενή που ταλαιπωρήθηκε, αλλα παράλληλα να τονίσουμε πως στηρίζουμε τον εν λόγω συνάδελφο στο έργο που επιτελεί καθημερινά.

το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας