Τον προϋπολογισμό του ΄17 «ξεψαχνίζουν» οι Θεσμοί

8:37 π.μ. - Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
08:10 π.μ. - Τρί, 25/37/2016
Image: Τον προϋπολογισμό του ΄17 «ξεψαχνίζουν» οι Θεσμοί

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιωχθεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2017 που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός ζήτησαν και έλαβαν οι επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών, κατά τη διάρκεια της δίωρης πρωινής συνάντησής τους με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Πηγές του υπουργείου μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία είχε ως αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.
 
Ειδικότερα όπως διευκρίνιζε αρμόδια πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της επίτευξης του δημοσιονομικού αποτελέσματος για το 2016 μετά την αναθεώρηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2015 καθώς και οι τρόποι εκπλήρωσης των προβλέψεων του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.
 
Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, από την πλευρά των δανειστών δεν τίθεται κανένα ζήτημα νέων μέτρων, ενώ δεν διακυβεύονται οι στόχοι του προγράμματος οικονομικής πολιτικής για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα το 2016 και το 2017.

ethnos.gr